Sunday, February 19, 2012

Early Birthday Presents..

In my previous entry, aku ada cakap frust sangat sebab tak jumpa barang yang aku cari.. Tau tak barang apa? It’s in Toy’R’us.. hihi.. Apalagi, kalau bukan untuk Haikal.. Plan nak beli untuk his coming 2nd birthday.. Tapi, sebab dah excited sangat itu yang tak sabar nak beli secepat mungkin.. hihi..

Last Wednesday, kitorang ke One Utama.. Checked with their helpline, kat One Utama ada barang-barang yang kitorang nak.. So, terus aje datang situ.. At the time we arrived, Haikal tidur.. Dia tak tahu apa yang berlaku.. ;P

DSC_1269 

Inilah dia yang kitorang cari tu.. Present from papa is Grow'n up 3.5' Qwikfold Fun Slide and Crayola Magnetic Double Easel from mama.. Trying to search kat tempat lain, tapi tak ada.. huhu.. Ingat bolehlah dapat diskaun.. hehe.. Kat Toy’R’us ni, diskaun dia tak tentu.. Every month ada certain selected items aje yang ada discount..

DSC_1271 Time nak bayar pun Haikal tidur jugak..

As a result, bila balik, papa dia bawak masuk dalam rumah, dia dah tak tentu arah! haha.. Tak sabar-sabar nak suruh bukak kotak..

IMG_4400 Waiting impatiently.. Seriously dia tak senang duduk.. haha

IMG_4402

IMG_4403 Helping papa to mount the parts..

IMG_4404 Tengok tu, belum pasang dia nak naik.. Can you see his happy face? :)

IMG_4405

IMG_4406 Okay, it’s time to slide.. Siap berstokin! hehe..

DSC_1302 

DSC_1309 Stop kejap, tengok iklan.. Smile with tongue out

DSC_1315

Dan seterusnya, bukak easel ni pulak.. Actually, aku yang suka sangat benda ni.. Hoping that my Haikal will like it too.. Memang dia suka pun.. Bosan main slide, kite main conteng-conteng pulak.. hehe..

IMG_4411

Walaupun Haikal selalu belajar guna iPad, I still think conventional ways of learning is important.. Menulis, melukis dan mewarna guna pensel dan colour pencils macam kite kecik-kecik dulu, fun kan? But, I make sure every time dia tulis-tulis kat situ, aku mesti ada sama-sama.. Takut dicontengnya dindingku.. huhu.. Lagi haru kalau wallpaper pun jadi mangsa..

IMG_4408

IMG_4409

IMG_4412

IMG_4414 Easel ni ada 2 bahagian, sebelah magnetic board dan sebelah lagi dry erase board.. Dapat free magnetic alphabets jugak.. Haikal suka tampal2 kat situ..

IMG_4415 Rumah Haikal dah macam mini-kindergarden sekarang.. hihi..

IMG_4418

Belajar pandai-pandai ye, nak..

Semoga Haikal jadi anak yang bijak, anak yang soleh, anak yang hormat orang, anak yang dengar kata dan anak yang baik budi dan kata-kata.. InsyaAllah.. :)

Note: Help me to win great prize for Haikal’s birthday.. hehe..

6 comments:

rlongbomba said...

nak tanye ckit, berape harge Crayola Magnetic Double Easel tu yek. ade warne lain tak?

sayahappyslalu said...

rlongbomba,
RM249.95.. rasanya warna ini aje...

rozila said...

salam.....slide tuh brapa harga yek....kalau another nk kirim ngan u bley x? maklumlah i jauh....

sayahappyslalu said...

Rozila,

You duduk mana?

Harga rm199.95 kat Toy'R'us.. Saya pun tak sure bila nak keluar ke ToyRus lagi.. Lagipun bukan semua tempat ada stock.. My suggestion, you beli online from Toy'Rus.. Diorang boleh hantar melalui post.. But, tak sure berapa postage charge dia..

Natascha said...

wow..bestnyer haikal pnye mainan baru..nni baby rayyan nak tompang main boley..?hihi

sayahappyslalu said...

Natascha,
buleh.. :)