Tuesday, April 5, 2011

Perlukah Subscribe Astro Warna Semata-Mata Maharaja Lawak?

Masa dengar AC Mizal cakap tentang Maharaja Lawak hanya ditayangkan di Astro Prima pada minggu pertama dan kedua sahaja, seriously aku rasa tak adil! Ini mendatangkan marah.. haha.. Perkara pertama yang terlintas kat kepala aku ialah Astro hanya tahu nak untung sahaja.. Memang tak patut! Kalau tak nak tayang kat Prima, tak payah tayang terus at the first place.. Ini tak, bagi orang gelak2 dan rasa tertunggu2 episod seterusnya, pastu cakap boleh tengok kat Prima 2 minggu aje.. Nak subscribe Warna, kena tambah duit lagi..

Bagi orang yang agak susah, terpaksa subcribe Astro basic package sebab kat rumah dia kalau pakai aerial biasa, gambar tv tak lawa, tentu rasa dilema dan terbeban.. Diorang pun nak jugak rasa seronok2 tengok rancangan Maharaja Lawak dengan family.. Bila nak kena tambah duit lagi, tentu fikir dua tiga kali jugak nak subscribe.. Teruklah Astro ni! huhu..

Walaupun aku marah2, tak mendatangkan apa2 perubahan pun.. Astro tetap maju dan terus maju dan mengaut keuntungan berlipat ganda.. Aku pun takde choice.. Sebab suka bergelak ketawa tengok peserta buat lawak, terpaksalah jugak subscribe Astro Warna nampaknya.. Tengoklah macam mana nanti.. huhuhu..

16 comments:

balqisnordin said...

betul.. astro hanya tau nk untung saja.tp tu la sy pun dalam dilema. suka tgk maharaja lawak.. tgkla mcmmana nnti

PussyCat said...

i say xpayah! :p

Aisyuhada said...

tulah..saje jek astro tu.. my husband dah subscribe pun, maharaja lawak punya pasal bertambah lagi lah bil astro..

mira edora said...

akak pun akan amik jugak package warna semata2 sebab Maharaja Lawak. Tapi rasanya korbankan channel lain, kira amik warna, tutup channel lain kejap. Then abis Maharaja Lawak, tukar balik semula..

CHeeSYaNa said...

dah bagi proposal pada hubby.. suh subscribe warna, pastu tutup movie sampai maharaja lawak habis.. tp macam rejected jer :(

sayahappyslalu said...

balqisnordin,
nanti nak dekat2 siaran minggu ke-3 barulah subscribe.. terpaksalah, kalau nak tgk..

PussyCat,
it's your choice.. tapi, saya nak tgk.. :)

aisyuhada,
nanti2lah saya subscribe kot..tunggu nak dekat2 episod ke-3 nanti

kak mirah,
rumah emy memang basic package + HD, confirm kena tambah duit.. tak boleh nak tolak2 channel lain..

Cheesyana,
you subcribe, kena tambah duit sendirilah.. hehe

suzieradzali said...

ak pon dlm dilema!!!!!!!
baru nk wat n3 jugak pasal niiiiii......
bape ek pakej warna?

sayahappyslalu said...

suzie,
aku tak tau. hal2 gini, nanti laki aku survey.. :P

lee anna shim said...

xpayah susah2.. youtube kan ade.. subscribe je gua tv channel.. sehari selepas performance mesti ada dia upload.. sekarang.. semuanya di hujung jari.. =)

sayahappyslalu said...

liana,
tersekat2 lah tgk youtube.. dahlah tak sabar nak tunggu.. huhu..

lee anna shim said...

tgk kat rumah mak.. laju je streamyx.. hehehehe.. (^_^)v

linie said...

aku lg sadis,xde astro pon..ahahah..tp raja lawak xpenah missed. sume layan kt youtube je .hr sabtu, msti da ade org upload.
so, skg apply the same thing gak utk maharaja,,sabtu jek, lyn kt youtube,, =)

sayahappyslalu said...

linie,
kalau takde astro, tv aku nampak cam hujan jelah.. tv besar, tengok bintik2, sakit mata.. huhu.. aku guna Yes 4G, tengok youtube mesti tak laju cam streamyx.. lagipun, youtube saiz besar2 video dia, rugi prepaid Yes aje.. baiklah tambah channel astro warna tu.. hihi

linie said...

oww..itu mcm ka kesahnye,,maka, subscribe saje,,,[mharapkan jozan lebey kelakar ini mggu]

smf2000 said...

aku pon peminat raja lawak jugak. Dua tiga hari lepas dalam dilema. Memamg pada mulanya aku tak mau subscribe package mustika.

Pokoknya bukan duit jadi alasan, tapi rasa tak puas hati atas keputusan astro tu..

Memang la dia nak buat duit, itu kami paham, tapi jangan la sampai raja lawak pon nak anggap macam box office sampai kena bayo extra...

Aku pon layan ulang-ulang lawak yang power-power macam Jozan, Jambu, Balas, Nabil dan Sepah melalui youtube. Tapi rasanye tak syok kalau tak dapat layan program tu LIVE dalam astro.

So aku ambik keputusan nak subscribe mustika hari ni. Bam Bom Bang.... dah subscribe pon tadi... RM12.95++ sebulan kena topup.

Habis musim maharaja lawak.. aku buang la mustika.... pastu "kita BAKOR ajer astro tu.... !!"

sayahappyslalu said...

smf2000,
haha.. astro warna asyik repeat balik maharaja lawak.. setiap kali tengok, setiap kali tu tergelak balik.. haha.. memang lawak.. nanti dah abis maharaja lawak, saya unsubscribe balik.. :)