Thursday, April 7, 2011

Durian & Perfume..

Durian dan perfume, apakah kaitan dua benda ni?? Dua-dua ada bau yang best.. Smile with tongue out

Nak dijadikan cerita, malam tadi my hubby beli durian sebiji.. Katanya mahal, RM10 sebiji.. Sebab durian D24 kot.. So, kitorang share2 lah makan.. Dalam ada isi 4-5 ulas aje, tapi isi tebal dan sedap (nasib baik.. hehe).. Mula2 Haikal tengok aje, then aku suakan ke mulut dia.. Bagi lagi, dan lagi sampai abis satu ulas.. Then, aku cakap dah abis dan stop makan.. Melalak dia nak lagi.. Malam, after dinner aku sambung lagi makan seulas.. This time, lagi laju Haikal makan.. Aku suap sikit, pastu dia nak lagi.. Tak abis lagi dalam mulut, cepat2 dia bukak mulut nak lagi.. Bila dah abis, melalak lagi sebab tak cukup.. hehe.. Okay cukup cerita hal makan durian..

Malam sikit, sedang aku iron baju Haikal datang main rak buku kat tempat aku gosok baju tu.. Aku biarkan ajelah.. Tak sedar yang dia dah keluarkan perfume Teddy Tales dalam kotak yang aku letak kat rak buku.. And suddenly, aku terbau harum semerbak dalam bilik.. Bau macam kat kedai Lovely Lace tulah.. Aku panggil my hubby suruh tengok Haikal main benda tu sebab aku tengah menggosok baju.. And, tak sempat apa2 Haikal dah letak botol perfume kat mulut dia.. huhuhu.. Cuak sekejap.. Haikal pun muka kelat sebentar sebab rasa perfume tu.. Lepas cuci2 mulut dia, bagi minum air masak.. Then, aku gosokkan gigi dia, abis hilang bau.. Bau durian pun dah takde.. hehe..

Kesimpulan yang aku boleh buat di sini, sebab mulut bau durian, tu yang dia bagi wangi guna perfume tu.. haha...

Memang sekarang ni, tak boleh letak barang2 yang kecik2 bertutup kat bawah.. Abis dia pulas dan bukak.. Contoh botol minyak yu yee tutup kecik tu bahaya, bedak abis terabur.. Haikal suka main storage bottles dia, abis tutup ke mana, botol ke mana.. Mamalah tukang kutip.. huhu..

IMG_1739 Gambar tiada kaitan dengan tajuk.. Dah siap2 hensem2, tapi tak keluar rumah lagi.. Apalagi, mengamuklah budak kecik ni.. hehe..

4 comments:

Azueriena Norash said...

singgahh sini...salam kenal2

shahida said...

haikal jgn jd hantu durian mcm mama dia yer

wallpapersdeco said...
This comment has been removed by the author.
sayahappyslalu said...

Azueriena,
thanks. :)

shahida,
nampak gaya mcm suka durian aje.. like mama like son.. peribahasa mana entah.. haha