Monday, April 18, 2011

Akhirnya Kuali Itu Menjadi Milikku..

Dah lama aku mengimpikan nak pakai kuali best, baru ni dapat.. :) Simple aje impian aku kan? hehe.. Nak kuali baru, nak kasut baru.. Kalau impian nak rumah banglo ke, jongkong emas ke, entah bilalah dapat.. haha.. Itu pun, kasut yang senang pun tak dapat2 lagi.. huhu..

Selama ni, aku pakai kuali besar saiz 32cm (kalau tak silap) yang cap kuda belang beli kat Giant tu.. Sejak aku start kerja di Senawang lagi aku beli.. Senang, beli yang besar terus, nak masak apa pun boleh.. Takde isi tertumpah2 keluar.. :P

And now, I present my new wok.. Yes, it is TupperChef Wok from Tupperware.. :)

IMG_1892 Haikal sibuk nak tolong papa dia bukak kotak kuali baru..

IMG_1893 Little Chef.. Ala, tersenyum simpul.. hehe.. Dia suka tengok aku masak.. Nanti besar boleh tolong mama potong bawang :P

Dah nama pun tokey Tupperware, haruslah beli barang Tupperware.. hehe.. No no, it’s not because of that.. Aku dah ada periuk non-stick Tefal, so just nak cuba yang stainless steel pulak.. Memang dah lama aim TupperChef Wok ni sebab orang cakap bagus.. Boleh buat cake, masak tak melekat, masak rendang cepat empuk, macam-macamlah.. Itu yang teruja nak guna sendiri.. Lagipun bulan ni TupperChef Wok ni ada promotion, so, apa tunggu lagi, belilah satu untuk diri sendiri.. hehe.. Dahlah besar, memang sangat puas hati.. Aku nak pakai sampai 7 keturunan.. haha..

Oh ya, harga retail dia RM459.00.. Promotion this month, harga RM390.20.. Sebab jadi ahli, ada diskaun lagi.. That’s why aku beli sebab murah.. :) Lepas ni, kerja aku memasaklah ye.. hihi..

Kuali ni belum aku rasmikan lagi.. Aku nak tunggu beli sudip silicone dulu atau sudip plastic yang best.. Sayang kuali aku calar kalau guna sudip besi.. huhu..

4 comments:

shahida said...

mak aihh harga...kus semangat cek ooiii..

sayahappyslalu said...

shahida,
mahal sikit.. tapi, kalau tak offer,lagilah mahal.. huhu.. ni offer, cepat2 aku beli..

lyna said...

Saya pun teringin jugak dapatkan Kuali ni....tunggu punya tunggu katelog bulan Ramadhan ada offer lagi. Akhirnya impian ku tercapai. Utk suami dan anak2 rasa masakan yg pelbagai nnt. Happy sgt saya. Semoga saya berjaya menjadi isteri yg lebih disayangi oleh keluarga. Syukur alhamdulillah.

sayahappyslalu said...

Lyna,
yup, this month punya catalog ada offer..selamat memasak :)