OUR BABY'S TICKER :)

Monday, February 22, 2010

Jakarta-Bandung 5D/4N Trip….

Ini trip pertama dengan my FIL.. Rancangan dah dibuat lama dulu.. Kononnya, hari tu aku tak jadi pegi sebab dah nak dekat due aku bersalin.. Tapi, bile dah dekat2 masanya, baru rasa nak ikut jugaklah.. Siap buat syarat dengan my hubby, kalau aku tak dapat pergi this time, within this year, mesti pergi lagi skali.. huhu.. Saya memang kejam.. Sebenarnya, lebih kepada jeles, sebab baby dalam perut pun nak jalan jugak.. Kita pegi Babymoon, ye nak? hihi.. Alhamdulillah, at last, dapat pergi jugak.. Jadi, sakit2 pinggang, kaki semua, sikit sebanyak adalah disebabkan ligat berjalan ni ye.. :P

2 days sebelum fly, me and my hubby pergi jumpa gynae untuk checkup.. Tanya tentang baby condition dah engaged ke belum.. Lepas tu, mintak surat doktor untuk kebenaran naik flight.. Very lucky, doktor tak kisah.. So, we made up our mind that I'll be going for the trip.. Cuak jugak mulanya, tapi belasah ajelah.. :) So, here goes the stories about our trip.. Kalau malas nak baca panjang2, just skip and let the photos do the talking..

Day 1: Friday, 12th February 2010

Kami pergi sekeluarga seramai 9 orang dan 1 toddler.. Untuk ke LCCT, ada yang naik Komuter dari Serdang ke KL Sentral.. Aku and husband pergi dengan LRT dari Wangsa Maju, sebab hantar kereta kat sana.. So, from KL Sentral tu, kami terus ke LCCT naik bas… Tak sangka ramai orang kat Komuter tu, kesian diorang bersesak2..

Flight dari LCCT ke Soekarno-Hatta Airport, Jakarta amik masa 2 jam.. Flight tak delay, cuma lewat berlepas dalam 20 minit dari waktu yang sepatutnya..

IMG_4957Model-model sambilan Air Asia.. Angan-angan nak muncul dalam Awan Dania Season 3.. haha..

1

Sampai2 di airport, pak supir sedia menunggu untuk bawa kitorang ke hotel.. Naik 2 van, sebab kitorang ramai.. Kami singgah makan di Restoran Minang untuk makan nasi padang sebelum ke hotel..

2

Malam tu, just rehat2 di bilik hotel sebelum meneruskan perjalanan yang memenatkan keesokan harinya.. Oh ya, kitorang stay di N1 Hotel Jakarta pada malam tu.. Room rates bilik OK, murah.. Sesuai untuk budget traveller.. Kalau dah murah tu, paham2 ajelah, biliknya kecik sikit.. Tempatnya pun cam kat area setinggan aje.. huhu.. Aku pilih hotel ni sebab dekat dengan Tanah Abang.. Tapi, oleh sebab kitorang sampai pun dah gelap, Tanah Abang pun dah tutup, tak dapek la nak buat apa.. Traffic jam kat Jakarta, memang tak hengat, boring betul!..

3 N1 Hotel, Jakarta.. If you want it cheap, don’t complaint more! :P

Bila dah sampai negara orang, first thing yang kena buat ialah tukar SIM card.. senang nak contact2 hotel, pak supir dan SMS tanya kat mana.. Kalau guna Maxis, roaming dah kena berapa ringgit dah utk call.. SMS pun, mau RM2.00 per SMS.. baik lah kite guna Rupiah, nama pun dah jutawan, kan? hehe..

Day 2: Saturday, 13th February 2010

Second day, Pak Budi yang amik kitorang.. This time, kitorang pakai 1 van besar yang boleh muat semua orang.. Senang sikit, jalan sama2, takde yang tertinggal bile naik separate van..

IMG_4995N1 Hotel, Jakarta.. If interested, you can call at 00622153653908 (call from Malaysia).. They don’t have email or website to be contacted..

IMG_4996 Berposing2 di luar hotel sebelum berangkat ke Bandung..

IMG_4993

IMG_4994Perjalanan ke Bandung, ambil masa 3 jam.. Kitorang singgah Sari Ater Hot Spring (Ciater Hot Spring) dulu, sebelum ke Tangkuban Prahu…

IMG_5002 Sempat beli buah-buahan untuk isi perut yang lapar.. Makanan Indon, ada yang tak boleh “masuk” tekak.. huhu.. So, cara isi perut yang berkesan ialah makan buah-buahan tempatan.. :)

Di Sari Ater Hot Spring..

IMG_5013 Kalau jalan2 kat hot spring ni, make sure jangan tertipu ye.. Mahal gile kitorang beli aiskrim cop Campina ni.. 2 aiskrim stick, dah Rp30,000.. Wow, convert duit Malaysia, dah RM10 lebih.. boleh dapat Haagen Daaz dah.. tapi, oleh sebab orang tukang jual tu baik, tolong amik2 photo kitorang, tak apalah, kira rezeki dia lah tu..

IMG_5016

IMG_5021Seronok aje rendam kaki dalam air panas. Aku aje yang tak boleh :( Sebab pregnant lady tak digalakkan..

IMG_5023

IMG_5033

Sibuk aje orang belakang tu promote payung dia sebab hari dah start hujan.. Nak tak nak, kena sewa jugak, takut demam.. Rp10,000 untuk 1 payung..

IMG_5051

Seterusnya, kitorang ke Tangkuban Prahu.. Tak berapa jauh dah dari Sari Ater Hot Spring..

IMG_5056Breathtaking view at Tangkuban Prahu.. Luckily, time datang tu kabus tak tebal, sempat snap2 gambar sebelum hujan..

IMG_5057

IMG_5062

IMG_5069

IMG_5078

IMG_5079Bersemangat turun bukit.. hehe.. 

IMG_5086

IMG_5087

IMG_5089Hati-hati kalau nak beli souvenir kat Tangkuban Prahu ni.. Diorang mark-up lebih2.. Apa kejadah kalau 2 pieces fridge magnet sampai Rp100,000.. So, to be on the safe side, just ignore kalau diorang promote2 barang.. Jangan tanya pun berapa harga, cakap aje dah beli dah..

Setelah penat berjalan, we had our late lunch at Kampung Daun.. Sayang sangat, time tu hujan.. tak dapat nak  bergambar banyak2 kat kawasan tu..

IMG_5114

IMG_5129

Lepas makan, terus proceed ke Bandung dan check-in hotel.. Untuk 2 malam kitorang stay di Hotel Unik, Bandung.. Hotelnya agak tersorok sikit, kena masuk lorong kecil.. Tapi, yang bagusnya ia terletak bersebelahan Kartika Sari.. Senang nak beli ole-ole untuk bawak balik Malaysia.. :) Lagi, bilik OK sangat2, luas dan selesa.. Toilet pun bersih.. Harga berpatutan.. Cuma, tak dekat la kalau nak ke Factory Outlet.. Kena naik mobil ke sana.. Ada satu Factory Outlet yang baru buka.. Factory Outlet Anakku.. Hah, yang ini, boleh jalan kaki dari Hotel..

4

Malam tu, kitorang keluar lagi.. Pak Supir bawa ke The Secret Factory Outlet.. Sebelum tu, sempat singgah Kartika Sari beli cake and ice-cream..

IMG_5142 IMG_5140 IMG_5141

Di The Secret Factory Outlet.. Ini first Factory Outlet yang kitorang masuk.. Kat sini aje dah spent almost 1 hour.. Rambang mata tengok baju2.. Aku aje yang less excited, sebab tak tahu nak beli baju apa.. hehe.. Just cuci mata ajelah..

IMG_5146 IMG_5151 Lepas tu, ke Grande Factory Outlet.. Just so-so aje baju2 dia.. But, my hubby manage to grab a sweater there..

IMG_5158 Di Grande Factory Outlet..

IMG_5163House of Donatello.. Takde apa yang menarik perhatian kitorang kat sini.. Singgah kejap, pastu terus keluar.. 

Sebelum balik, makan di Rumah Makan Garuda..

IMG_5172

Day 3: Sunday, 14th February 2010

Pagi tu, after breakfast di Hotel, kitorang keluar lagi.. Pak Budi bawa kitorang ke Pasar Tumpah.. Pasar ni hanya dibuka setiap Ahad pagi..

IMG_5176 In front of Hotel Unik, Bandung.. Belakang tu ialah mobil yang kitorang naik sepanjang trip ni..

IMG_5286

IMG_5185Di Pasar Tumpah..

Mula2 rasa seronok la dapat pegi pasar ala2 Pasar Tamu kat Sabah tu.. Tapi, bila kat sana, tak tahan la.. Jalan sibuk dengan kereta.. orang berhimpit2.. Dah tahu buat pasar pagi, janganlah bagi kereta/kenderaan lalu.. Memang serabut gile.. Last2, aku cuma membeli 3 pasang stokin aje, dengan harga Rp10,000..

IMG_5188

IMG_5193Posing dengan Atul.. Aku pakai baju baru yang dibeli di The Secret Factory Outlet.. Itu aje yang sesuai untuk maternity kot.. hehe..

IMG_5194 IMG_5195 Gedung Sate.. Tak tahu tempat apa, historical building kot.. Kat area Pasar Tumpah tu..

5 Another round of breakfast at KFC.. Instead of KFC, Fingers Licking Good.. It is “KFC, Jagonya Ayam”..

IMG_5222

IMG_5221 Di depan Bandung Indah Plaza..

IMG_5225Heritage Factory Outlet.. Aku dah tak larat berjalan.. Dalam tu, just duduk2 aje, tunggu yang lain memilih mana yang berkenan..

IMG_5228 Posing sorang2 dalam toilet pun jadi.. haha.. Next time, wajib bawak tripod, makin banyak la gambor dibuatnya.. hehe..

Then, proceed to Pasar Baru.. Takde apa yang menarik perhatianku di sini.. Yes, memang banyak telekung2 dah baju kebaya yang cantik2, tapi, aku takde rasa nak membeli.. Terlampau ramai orang kat Pasar Baru ni.. Rasa agak rimas dan serabut.. Aku beli baby leggings dan kasut baby aje..

IMG_5231

IMG_5239

IMG_5235 IMG_5233

Late lunch kat McDonald’s, berdekatan dengan Rumah Mode.. Asyik makan nasi padang aje, kitorang dah jemu.. Jadinya, tukar selera pulak makan fast food.. We tried Prosperity Burger.. Tapi, rasa dia tak sama macam kat Malaysia.. Sudahnya, aku takde selera nak makan yang version Malaysia ni.. huhu..

IMG_5246

Selepas makan, kitorang ke Rumah Mode.. Ramai orang kat situ.. Kitorang singgah pun tak lama..

IMG_5249

IMG_5256 IMG_5263

Then, masa membeli jeans pulak.. Nasib baik belum tutup lagi Toko Tiga tu.. Jalan asyik jam sana-sini, tak dapat nak bajet kul berapa boleh sampai tempat yang nak dituju.. 

IMG_5269 Belek, belek.. tapi, tak beli.. hehe..

IMG_5270

Last but not least, sempat jugak ke Toko Anakku.. Berhampiran Hotel Unik.. Memang sangat last minit kitorang sampai, lampu kedai pun dah tutup separuh.. Terpaksa diorang bukak balik sebab kitorang masuk.. hehe.. Dapat baby diapers bag, kasut and towels.. Bolehlah, daripada takde langsung.. kan, baby, kan?

IMG_5280

IMG_5281 Inilah hasil pembelian.. Ingatkan tak banyak.. Boleh tahan jugak, rupanya.. hehe..

Day 4: Monday, 15th February 2010

Pagi tu, breakfast and check out from the hotel.. Oh, actually aku jumpa Ely di hotel yang sama.. Aku dah tau dia stay di hotel sama tapi, dia tak tau yang aku pergi trip ni.. So, saja2 lah nak buat surprise, kononnya.. Tapi, my hubby pulak yang terbocorkan rahsia.. hehe..

IMG_5284Bergambar dengan Ely..

Hari ni, plan kitorang ialah ke Kawah Putih.. Lepas tu terus balik ke Jakarta.. Singgah di Kartika Sari lagi untuk beli brownies untuk family dan kawan2..

IMG_5291

IMG_5289

IMG_5292Sandal comel dijual di pintu masuk Kartika Sari.. Aku beli satu untuk Sofia..

IMG_5293On the way ke Kawah Putih.. Tengok kat belakang tu, barang2 dah lebih tinggi daripada orang.. hehe..

IMG_5312

IMG_5315Beli strawberry dengan harga yang sangat murah.. Tak silap Rp10,000 untuk 2 paket…
IMG_5320

IMG_5330 Kawah Putih ni memang sangat cantik.. Tapi, tu la.. Tak tahan bau sulfur kuat sangat.. sampai terbatuk-batuk aku dibuatnya.. So, tak boleh lama la kat sini, takut bahaya untuk baby..

IMG_5331

IMG_5344

IMG_5346

IMG_5347

On the way to Jakarta, singgah di Cibaduyut.. Banyak jual beg dan sandal kulit.. Aku tak beli apa pun.. Hari dah mula hujan, cepat-cepat kitorang naik van..

IMG_5352

Sampai di Jakarta dah malam.. Mangga Dua pun dah tutup.. Tak sempat pergi.. Pak Supir bawak jalan2 area Jakarta and singgah Mangga Dua Square yang hampir2 nak tutup tu.. so, kitorang pun buat pusingan terakhir membeli apa yang patut untuk habiskan duit Rp yang tinggal..

IMG_5366 Lepak-lepak makan ice-cream di Mangga Dua Square..

Untuk malam terakhir ni, kitorang bermalam di Grand Cemara Hotel, Jakarta.. Senang sikit, sebab flight dari Jakarta ke KL pagi, so, takde lah kitorang rush sangat.. kalau bertolak dari Bandung, mahunya macet, siapa yang susah, dong?

6

Day 5: Tuesday, 16th February 2010

Pak Budi dah siap sedia tunggu kitorang.. So, after breakfast and check-out, terus ke airport.. Memang tak boleh singgah mana2 dah, flight kul 11.30am..

IMG_5374 My breakfast.. Coco-crunch dengan fresh milk.. itu aje yang mampu ditelan.. huhu..

IMG_5382

IMG_5390 Jakarta..

IMG_5392

IMG_5395 Pak Budi, our supir.. Thanks for his good service.. Anyone yang interested nak cari transportation di Jakarta Bandung, boleh contact boss Pak Budi ni iaitu Kak Pipit.. Email dia pipitjalan2@yahoo.com.

IMG_5414 Bye-bye, Jakarta!..

Finally, tamat sudah percutian.. Semoga ada rezeki di lain kali untuk bercuti2 lagi.. Now, kena get prepare nak deliver baby pulak.. hehe..

Note: Aku selalu dengar orang cakap best shopping kat Bandung.. Kalau nak beli barang2 murah, pegi Bandung.. For me, macam biasa aje.. Takdelah special sangat.. Maybe sebab intention aku pergi trip ialah untuk melawat tempat orang, pergi tempat2 yang menarik pelancong.. And, shopping become number two.. Sambil menyelam, minum air la.. :P

28 comments:

Queen said...

ala...baru nak tanya macam harga2 nya...tapi nampak best...wawawawa,...sangat teruja nak ke bandung..nampak gayanya kene kumpul duit laju2 untuk soping di bandung...

tapi kalau nengok harga seluar levi's tu, macam agak menarik...

thanks for the info!

atreyu strange said...

Giler kental you ni! Baby you nnt mesti sgt tough mcm you jgk. Heh.

This is .... said...

Queen,
Kalau focus nak shopping, Bandung maybe ok.. Tapi, for one yang suka jalan2 tengok scenery like me, Surabaya is one of the best choice..

Atreyu Strange,
Hehe.. Kalau bab berjalan, memang kental gile..

Eyriqazz said...

bestnya..saya blom pernah sampai bandung

bajj said...

kenapa semua tmpt u pegi tu u kata mcm biasa2 jer? bandung ok what.3mggu lepas ke bandung n saya pegi pasar baru jam 9.30pg waktu indonesia, keluar jam 5ptg! itupun rasa ada lag yang belum cukup, heeeehee, seronok shopping sana. hari kedua pun ulang lagi ke sana tapi kejap je ler dalam 4jam.hari ketiga PUN lg skali pg2 kami kesana sebab nak beli ole2 kueh2 kering untuk dibawa pulang..

This is .... said...

Bajj,
entahlah, setiap orang pendapat lain-lain.. maybe sebab pregnant, mood shopping takde sangat.. lagipun, memang saya lebih prefer pegi tempat2 yang scenery menarik berbanding semata2 shopping.. :P

WSN said...

Allo, thanks for the contact no pak supir, tgh nak survey supir2..mine quote mcm tinggi tu yg nak cari lain. Yupe Bandung Jakarta memang best utk yg suka shopping mcm kita2 ni :)

Kalau nak contact supir2 lain i got.Tgh email to urs tanya herga dia.

This is .... said...

WSN,
jangan lupa mintak discount.. sometimes, memang diorang quote very high.. Tapi, as a customer, try la mintak kurang.. biasanya, diorang bagi..

Iwan Setiawan said...

Saya Iwan, dari Bandung, menyediakan service transportation pakage All In (Sewa Kereta, Upah Supir (Driver), Petrol, Parking & Tol) dan booking hotel (atas permintaan) untuk pelancong di Bandung, Jakarta & Puncak. Selain untuk shopping, Bandung, Jakarta & Puncak juga terkenal dengan tempat-tempat sightseeing yang indah dan wisata makanan yang sedap dengan harga yang sangat reasonable.
For further info, please contact me at
email: setiawantransport@gmail.com
sms/call : +6281221401090
or can sms/call at : 0173029722 (Bella, Cheras, Selangor)

Ms and Mr Red Ribbon said...

nak gi bandung 1 pax RM170 jer for 3d2n... murah? yer la... jom check kat sini :)

Marjorie Zaraa said...

berapa ya budget untuk supir 5 hari 4 mlm tu....

sayahappyslalu said...

Marjorie Zaraa,
Around RM900 camtulah.. sbb booked van besar, utk 10 adults..

halele575 said...
This comment has been removed by the author.
halele575 said...

Hati-hati dengan pak Supir yang dikenali sebagai Pak Budi dari jakarta yang pandai menggoda bini orang. Nanti menyesal.

sayahappyslalu said...

helele,
oh ye ke? maybe yang itu Pak Budi lain.. apapun, memang kena hati2, kite tak kenal diorang..

Aini Ali said...

salam.

tumpang tny, klu rate supir nih dikira macam mana ye? upah dorg based on ape?

bila baca blog awak ni br dpt gambaran serba sedikit cmne kt sana nanti. nk pegi jkt - bdo ujung bln. mekasih ye :)

sayahappyslalu said...

Aini,

Supir ni, dia ikut per day.. masa saya pergi dulu dalam Rp350,000 sehari.. tapi, kalau pergi jauh sikit, maybe ada extra charge..

Aini Ali said...

erk, rm100+ sehari. mahal tuh. sbb keta besar kot eh? aini pegi berdua jek gn adik. sedikit rasa risau kt hati nih. plan asal cm nk pegi main redah tp takot jugak kena tipu ke hape ke. hurm

sayahappyslalu said...

Aini,
kalau amik kereta pun, i rasa rate mcm lebih kurang sebab supir dari pagi sampai malam.. Boleh try contact them.. better booking, sebab sampai sana, tak tahu mcm mana keadaannya.. maybe senang dapat transport, tapi xsure how they charge..

Aini Ali said...

yg pak budi yg handle u tuh okay eh? i try contact la. hotel pn under dorg ke kita carik sndr?

sayahappyslalu said...

Aini,
Pak Budi tu supir je.. Dia punya boss nama Kak Pipit.. Dlm entry saya ada email dia..

Saya booking sendiri hotel semua..

Aini Ali said...

okie dokie. thx ye. dh decide nk main redah jek jln2 kt sana nanti. just nk booking hotel jek. btw, thx yek :)

ahmadbabou said...

Hi, nk tnye, mase u naek flight dr Jakarta to KL pkol 11.30 tu, delay tak? I ade flight connecting from KL pkol 5pm. Takot ade delay. let me know, thanks:)
wukong_jttw@yahoo.com

sayahappyslalu said...

ahmad,
at that time tak delay.. tak boleh agaklah.. sometimes ada je kes flight retime..

adrianiku said...

FYI NEED DRIVER IN BANDUNG?

RENTAL CAR IN BANDUNG NEW AVANZA 2013
1 CAR FOR 6-7 PEOPLE

DOWN TOWN AND SHOPPING PLACES : RP 400.000 / 122 RM / USD 40
INCLUSIVE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> DOWN TOWN ( PASAR BARU, FACTORY OUTLET , DAGO STREET + RIAU STREET)
> EXCLUSIVE TOUR ENTRANCE + MEALS

LEMBANG AREA : RP 500.000 / 167 RM / USD 50
INCLUDE:
> 12 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM / PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> DOWN TOWN + LEMBANG AREA ( FLOATING MARKET, SARI ATER, TANGKUBAN PERAHU)
> EXCLUSIVE TOUR ENTRANCE + MEALS

CIWIDEY AREA : RP 600.000 / 182 RM / USD 60
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ PETROL
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DOWN TOWN + CIWIDEY ( KEBUN STRAWBERRY, KAWAH PUTIH )
> EXCLUSIVE TOUR ENTRANCE + MEALS

GARUT AREA : RP 700.000 / 213 RM / USD 70
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> DOWN TOWN + GARUT ( KAMPUNG SAMPIREUN, ASEP STROBERI )
> EXCLUSIVE TOUR ENTRANCE + MEALS

DROP OFF JAKARTA - BANDUNG : RP 700.000 / 213 RM / USD 70
INCLUDE:
> 24 HOURS CAR USAGE ( TOYOTA Avanza)
> PLUS TIP DRIVER
> PLUS BBM/ MINYAK
> PICK UP & RETURN TRANSFER FROM HOTEL OR AIRPORT ( SAME DAY TOUR )
> PLUS PARKING TAX
> PLUS TOL / HIGHWAY TAX
> EXCLUSIVE ENTRANCE FEE + MEALS

CALL OR TEXT : +62 8213 97 313 88
whatsapp : +62 8213 97 313 88
ym : adriani_ku@yahoo.com
email : adrianiku@gmail.com
web :http://sopirdibandung.blogspot.com
PIN BB : 28914414 / aul
facebook : adriani_ku@yahoo.com
twitter : @supirbandung
cp : aulia

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


chepy car said...

Jommm Melancong Ke Bandung
Chepy Car Tour & Travel Bandung

Solusi Percutian anda :)

Adalah pembekal perkhidmatan yang bergerak di bidang Pengangkutan & Hotel, Berpengalaman di bidang pelancongan di bandung dan sekitar nya, dengan mengusung tema kekeluargaan maka anda tidak usah ragu untuk menyakan persoalan apapun tentang seputar bandung, dan dapatkan tips melancong dan tempat shoping murah dari kami, crew kami akan membawa anda ke destinasi tempat tempat menarik di bandung ..

** Dan dapatkan percuma itinerary tour dari kami

> Contoh Itinerary Tour
Seperti:

-Gunung tangkuban perahu (kawah merapi)
-Taman strawbery
-Sari ater hot spring
-Floting market lembang
-Lunch kampung daun culture & galery
-Shoping at rumah mode factory outlet
-Shoping at jalan ciohampelas
-Dinner at paskal hyper squere (1001 Menu)

Day 2
-Breakfast at hotel
-Pasar baru trade centre (syurga beli belah belah murah)
-Lunch at simpang raya melayu resto
-Shoping at kedai tiga jeans factory
-Shoping at jalan riau factory outlet
-Dinner at Parit sea food

Day 3
-Breakfast at hotel
-Otw to trans studio (game indor terbesar di dunia)
-Lunch at sederhana resto
-Shoping at cibaduyut street (shoping leader)
-Dinner at Stones cafe
Hatga pakej yang kami tawar kan
1). Taransport
> MYR: 400.000/Day
> Includ: minyak, parking fee, tol, driver, kereta

2). Hotel & transport
> MYR 187 (Untuk 1 bilik 1 malam dan transport)
> Untuk jumlah group tinggal di hitung kelipatanya

Hotel facilities:
-Ac
-Free Hot spot / wi fi
-Cable-Tv
-Breakfast
-Hot & cold water
-Free parking

Transport facilities:
> Ac
> Audio video
> Kereta terbaru
> Driver Ramah dan berpengalaman

address: Jalan. Bapa Husen Dalam No.10 Cihampelas – Bandung
Phone : +6281322511883 / +622 203 9130
Email : tourbandung@yahoo.com
Website : http://www.chepycar.com
Whatsapp: +6283821529157

Terima kasih

Chepy suryana

agi supala said...

nice blog

kunjungi balik


http://pelancongankebandung.blogspot.com/2014/02/kereta-sewa.html