Wednesday, February 10, 2010

The Slowest Service McDonald's In The World!!

You know where is it? It's right here in Senawang...

3 tahun aku berkerja kat sini.. Dan selama 3 tahun ni jugak, inilah McDonald's yang aku selalu pergi, dah takde McDonald's lain,kan.. Tapi, lately, aku rasakan servis diorang ni lambat gile2 la.. Kalau time lunch tu, better datang awal.. Kalau tak, 12.40pm beratur, pukul 1.00pm baru dapat makanan.. Lunch orang ramai, aku faham.. Tapi, yang aku tak faham kenapa bila time orang ramai, orang yang servis counter tu boleh pulak jalan terhegeh2 amik food dalam bin, amik fries pun macam itik pulang petang.. siap boleh gurau2 lagi dengan kawan2..Pastu, nak tunggu lagi burger nak buat.. wallawei.. dah tahu orang akan ramai time lunch, stock up la cukup2 bin tu.. memang menguji tahap kesabaran aku la... Sometimes, aku tanya aje kenapa lambat sangat ni? lama dah aku tunggu.. Nama pun fast food, mestilah kena servis cepat juga.. Aku tak pernah pegi McDonalds yang lembab macam ni.. Aku pernah keje McDonald's dulu, after SPM masa tunggu results... Rasanya, takdelah lambat macam ni.. cepat je gerak2 amik barang.. Dulu, ada cabaran servis dalam 30 saat during lunch.. Kalau tak sempat siapkan order dalam masa 30 saat, kita kena bagi customer tu sundae cone free or small fries.. So, aku cadangkan McDonald's buat balik la cabaran tu.. Confirm kalau setiap kali aku datang McDonald's Senawang ni, I will walk out with free ice-cream.. huhu..


Lama lagi ke??

Ni gambar dari dalam kereta aku amik masa drive-thru kat McDonald's Senawang last weeks.. Panas-panas time tu, teringin la nak makan ice-cream.. just sundae cone aje.. So, aku masuk situ dalam kul 1.15pm.. Tahu tak, pukul berapa dapat sebijik aiskrim RM1.05 tu? Kul 1.40pm.. Menyesal gile beratur.. Sebab dah separuh jalan, kereta pun dah tak boleh nak pegi mana, teruskan ajelah.. Oh, please lah.. Tolonglah improve servis tu..

6 comments:

JAI said...

perghh..lebih setengah jam menunggu nak makan ais cream...tak berbaloi rasanya

This is .... said...

JAI,
sebab baby dalam perut nak makan, tu yang digagahi jua.. haha.. Alasan..

Queen said...

pizza hut paling teruk pernah pergi dekat PJ State...memang hampes..

LynnDa @ PeNg said...

giler lama emy...semata2 nk makan ais krim kon rm1.05.... kalau aku sure buat muka dh...
eee lmbab betul... ko komplen kt CEO dia laa terus...
mmm aku pernah pg pizza lembab kt TTDI..aku pg lunch.. untuk mkn spesel laa kunun..sekali dh lbh sejam tunggu xsampai2.. dh panggil2 dpt laa 1 pizza... lg 1 xsiap2.. aku dh bengkek laa waktu lunch dh tamat..
last2 tapau je lg 1 pizza.. nk mkn pun xde mood... dh tau time lunch ramai.. tmbh laa pekerja.. nih pekerja pun xcukup xtangan...bukan aku je yg bising2.. ade lg dlm 2-3 meja mengalami nasib yg sama...
sighhhhhh

atreyu strange said...

mmg ade fast food restaurants yg mempunyai staf2 yg malas dan lembab. sgt diakui! mane floor manager/supervisor pun aku xtau. ntah2 dia pun malas same!

This is .... said...

Peng,
dah complain dah.. siap hantar terus ke HQ.. huhu..