Thursday, February 18, 2010

Every Single Day Will Make A Different..

I'm at my 36th weeks of pregnancy now.. A few days/weeks left before I go for maternity leave.. Tak sabar, but, I feel scared at the same time.. Tak sabar sebab every now and then, I feel my body became weak and weaker.. Badan sakit-sakit selalu, pinggang rasa nak patah pun ada.. Malam-malam masa tidur, tak tahu nak pusing ke mana.. pusing kiri salah, kanan pun salah.. Lebih-lebih lagi musim panas macam sekarang ni, selalulah terjaga malam sebab tak selesa.. Rasa nak cepat2 pagi, sebab tak sabar nak mandi pagi.. I can't stand the hotness.. huhuhu... Bila rasa panas, I will drink a lot of water, especially air sejuk.. Jadi, in the middle of night, beberapa kali lah pegi toilet.. Nak bangun pegi toilet pun payah, badan sakit bile bangun.. nak berjalan pun payah..

Semalam, sakit perut.. Hari ni sakit pinggang.. esok, entah apa pula.. Erm, macam ni ye rasa dekat2 nak bersalin?? Minyak angin Tiger Balm la jadi peneman setia...

p/s: Sakit2 badan buat aku tak ada mood nak cerita tentang Jakarta-Bandung trip hari tu.. Rasa nak rehat aje.. Nanti-nantilah..

2 comments:

Dandelion said...

xsbr nk tgk bb emi. enjoy d last moment of being pregnant. nnt rinduuu. pregnant adalah sgt best. bb dh lahir pn best jugak. tp xsama la. n penattttt jugak hihi. (ke aku je yg rasa penat sbb aku xde org tlg 24-7 jaga bb sndiri2 ;P)

This is .... said...

memang enjoy, ina.. especially bab nak makan sedap2 tu.. hehe.. harap everything will go well sampai melahirkan nanti.. insyaAllah..