Friday, October 2, 2009

Mama Milk and Mama Club..

Sejak awal pregnancy, aku dah start survey2 susu yang sesuai untuk ibu mengandung.. Bile jalan2 kat supermarket, just tengok2 jenama apa yang ada.. Yang aku tahu, Anmum dan Dumex brand aje.. yang lain, macam jarang dengar.. Mahal jugak 1 tin tu.. Husband dah warning awal2, kalau beli, tapi tak minum, SIAP!!.. hehe.. tapi, kalau beli and minum sampai habis, my husband pulak yang SIAP!!.. siapkan duit la, tolong beli lagi.. :P


A cup of milk, anyone?

Aku tak mahulah main beli aje, hentam keromo.. nanti, bile try tak best, aku terus tak sentuh lagi.. Membazir namanya.. Then, I looked through their website and found out that I can get free sample of each brand.. Itu bagus betul, aku boleh test dulu before beli.. and see which one suit my taste.. Aku request Anmum Materna Chocolate Flavour dan lagi satu Mamil Mama Vanilla Flavour from Dumex.. tak sampai 2 minggu after signed-up the club and requested those samples, aku dah dapat sample2 tu di rumah.. Selepas mencuba kedua-duanya, I decided to choose Anmum Materna tu.. sedap2.. yang vanilla, aku tak dapat habiskan.. tak sesuai dengan selera.. So, maybe nanti nak beli.. harap boleh habiskan :).. buat masa sekarang, I just consumed Dutch Lady Full Cream Milk everyday..

Oh, lupa nak bagitau, after register as a member with Mamil Mama Gold Club, they rewarded me a soft and warm toddler blanket for baby.. mama baby nak pakai pun boleh ni.. hehe.. thanks very much, Dumex!

3 comments:

||kiena|| said...

hehehe aku minum yg Anmum yg biase, 1st aku minum yg chocolate jugak, then try yg bese da suke yg bese,.. hehehe

Uwa said...

oh..kena try dapat free blanket ni. hahahah. kita minum anmun yang rase coklet tu..oklah jugak..

selalunyakan, p checkup dapat je sampel2 ni clinic bagi. huhuhuhu

This is .... said...

kat klinik aku pegi tu, xde bagi sample pun.. so, kena usaha cari sendiri..