Monday, October 26, 2009

Gara-Gara Facebook..

Pagi ni, aku dengar Sinar FM sambil memandu ke ofis.. Tak surelah carpool-mate aku faham ke tidak celoteh Salleh Yaccob, Khairil and Kak Engku yang memang kecoh tu.. maybelah dapat tangkap sikit2 kot..

Yang bestnya, topik pagi ni, diorang bincang "Gara-gara Facebook".. Tak sangka, hebat betul penangan Facebook ni.. dari budak2 sekolah, sampailah orang tua yang dah bergelar atuk bercucu pun ada account.. Friendster yang dulunya glamour pun dah semakin dilupakan..

Ada sorang laki ni citer pasal wife dia..laki ni ajak wife dia makan (or hidangkan makanan untuk dia makan, lebih kurang camtulah).. pastu wife dia jawab "Sekejap bang, nak bagi lembu makan dulu..".. haha, sampai macam tu skali addict nya dengan FarmVille.. laki pun dah jatuh jadi nombor 2.. hehehe.. So, my question is, seronok sangat ke?? aku tak pernah try main FarmVille.. pernah main The Sims yang buat2 rumah tu, time belajar UM dulu.. tapi, sekejap je pastu dah bosan.. Ni Facebook ni pun, aku dah mula bosan.. Hari2 bukak, tengok status orang and gambar orang aje.. aku tak de rasa nak wat kuiz ke, nak main game ke.. tu yang aku ignore aje macam2 request... except friend request.. ramai sangat kawan dalam tu, ada yang aku pun tak cam or tak kenal.. i'm thinking to remove them la.. tunggu jelah nanti.. sometimes, rasa semak pun ada jugak, asyik orang yang sama je update status.. penuh screen facebook aku dengan dia aje.. haha..

7 comments:

LynnDa @ PeNg said...

hahaha... weh better ko jgn cuba farmville...
aku dulu addicted sekejap..sib baik dpt back to normal blk..
member aku main cafe ape ntah..
sampai sanggup turun lunch lmbt sbb nk tunggu food dia masak...hahaha

This is .... said...

InsyaAllah aku tak try.. aku tak minat la main game ni.. except, susun guli and word twist.. hehe

shuhada said...

salam. dulu eden sampai gaduh sikit la dek sebab FV tu kikiki. Hubby siap bungkus laptop, simpan modem semua! huhu.. Skrg dah xlyn sgt dah sbb sebok dok bloging laks! hehehe boleh ke?

wallpapersdeco said...
This comment has been removed by the author.
This is .... said...

Hi Kak Shuhada,

opps.. sampai macam tu skali.. hehe.. apapun, happy blogging!

mFaiz said...

wakaka....AGREE!!
dah rase makin busan pun ade...plg active just mengomen + tgk2 pics~
klu ade join byk actvty+prog, byk lah pics2 yg di tag :-D

This is .... said...

skrg active letak pic baby aje. :)