Monday, July 8, 2013

Kitchen Aid Artisan Mixer, Every Kitchen’s Dream…

It is MY DREAM yang sebenarnya.. hehe..

Still can’t believe that I got it too soon.. Sepatutnya nak tunggu tahun depan, masuk rumah baru, barulah nak beli.. Sale comes early, apa boleh buat? kehkehkeh..

Thanks so much to my long lost school friend, Roha, helped me bought this in Singapore.. Sekarang tengah sale. That’s why, aku tak boleh tunggu lagi.. hehe.. Kenapa Singapore? US version much more cheaper, tapi aku bimbangkan fasal warranty.. If anything happens, Singapore still dekat lagi kot lah kalau ada apa-apa, kan? hihi.. Hopefully takde apa-apa lah.. Itu yang nak guna awal-awal, so I know it is functioning as it is..

IMG_0829

Hubby suruh simpan sampai pindah, then baru pakai.. Manalah boleh tahan, benda dah depan mata.. :P

IMG_0845
My 2 heroes behind the scene.. Red heart
First time je tolong assemble.. Lepas tu, dia dok tengok TV time aku baking.. huhu..

IMG_0846
Table top sempit, terpaksalah mengadun kat lantai aje..

Menu pertama yang aku buat ialah M&M’s Chocolate Chips cookies..

IMG_0847

IMG_0851
Sibuk je budak kecik ni..

IMG_0852

IMG_0853

IMG_0854

IMG_0859
He is enjoying munching cookies while watching TV..

My next dream is A BAKING ROOM.. The place I can do baking in peace.. Chewah! Ingat tak aku pernah share gambar ni? I still dream of this..

dce5f2b68446f107534a8cffab7bdc7b
Cabinet solid wood, kaler putih.. Wah, kalau berangan, bagikan dia.. haha..

And, this is what I found on Pinterest.. Comel and sweet kan? :)

IMG_0861

2 comments:

UMIE SUE said...

WAHHHHHHHHHHHHHH...JELESNYEEE..WARNE PINK TUUUU

sayahappyslalu said...

Umie Sue,
comel kan, kak ton? hehe