Thursday, April 4, 2013

Ideas For Kitchen..

Berangan tu PERCUMA, tak kena bayar pun.. So, mari kita berangan.. haha..

dce5f2b68446f107534a8cffab7bdc7b
Baking Room.. Berharap sangat satu bilik kat dapur nanti boleh jadi baking room.. huhu..

Aku suka google gambar-gambar kitchen orang putih, tengok macam mana diorang organize barang-barang dapur.. Alangkah bagus kalau boleh implement di rumah sendiri.. Dapur sekarang okay aje, tapi kalau boleh yang mana-mana rasa tak berapa okay, next time nak cuba try idea lain (dengan harapan kewangan mengizinkan.. hehe).. Sebabnya, makin banyak kite nak pasang racks kat cabinet, harga makin bertambah.. Stainless steel racks bukannya murah.. huhu..

IMG_9163
Ni contohnya.. Dish Drying Rack.. Kalau boleh, tak mahulah yang open rack macam sekarang.. Aku nak sorok lepas cuci, jadi tak nampak oleh pandangan mata.. boleh? hehe..

aa55c6a765b233e3645eaf37724fbcb4
Ini pun cun..

medium_universaldesigncreditRev-a-sheft
Pots and pans organizer..

2d3d0e0db22cdddbb0d0992b39fd9e3e
Atau boleh simpan macam ni.. Tapi, not applicable untuk periuk belanga besar-besarlah..

64aa8981894a904b92bfdd439269a4a9
Corner rack.. Ni biasa untuk L-shape kitchen cabinet..

1703931_kitch_STORz99C_xl
Ni futuristic sangat.. hehe..

modern-kitchen-cabinets
Tall unit cabinet for spice racks..

Cukup dulu, next time boleh share lagi.. Ni idea-idea ni, bagi hint kat hubby jugak apa yang aku nak for my kitchen.. kehkehkeh.. Memang nak macam-macam, sebab dapur ialah tempat yang aku akan spend banyak masa nanti.. So I want it to be very comfortable that I can sleep in my own kitchen.. hahahaha..

6 comments:

MamaAliya said...

nice entry. kite pun selalu juga berangan kitchen idaman. hahaha...

Umie Aisya said...

mari berangan bersama.i pn tgh survey2 ni.mmg mahal husband ckp yg drying racks.benda tu add on.kalo nk letak kat setiap cabinet mmg mahal la jdnyer.huhu.tu blom lg kitchen cabinet itself.harap ada rezeki nk dpt dapo idaman.hehe. aminnn

Fiza Hanif said...

Aaaaa....cantik nye! Saya paling suka baking room tu. Nak carik jugak lah jar besar2 nak isi segala bagai tepung. Hehehe... kalau dapur kita cantik, masuk dapur je terus ade mood nak masak kan! Tq for sharing sis :)

sayahappyslalu said...

MamaAliya,
berangan itu best.. hehe.

Umie Aisya,
betul. takde yang murah, kalau nak yang cantik.. :P

Fiza,
bekas tu, kat Ikea pun ada..

Fizah said...

alamak yg no 4 tu sgt admire laa. sy ada plate lubang2 tu jgk..tp taktahu mana nk carik hang yg sesuai utk benda tu..ape tah nama benda lubang2 tu..

sayahappyslalu said...

Fizah,
accesories mcm tu, boleh request dgn contractor kitchen cabinet.. diorg ada mcm-macam jenis.