Monday, June 13, 2011

Ri-Yaz Heritage, Pulau Duyong..

Baru nak recap cerita-cerita kat Terengganu.. Masa kat sana, takde mood nak cerita sangat sebab kepala asyik fikir tak sabar nak abis kerja dan balik KL.. huhu…

IMG_2324 Arriving at Ri-Yaz.. Upon check-in..

On the first week, aku duduk di Ri-Yaz Heritage di Pulau Duyong.. At first, aku ingat bilik dia dalam bangunan hotel, tapi bila sampai baru tahu dia konsep chalet.. Alang-alang dah book, duduk jelah situ.. Actually, aku prefer bilik2 hotel macam biasa tu sebab duduk berdua dengan Haikal, aku takutlah sebab jauh dari orang lain.. huhu.. Lagi-lagi dia dikelilingi pokok-pokok.. Banyak nyamuk, aku rasa!

IMG_2345 Chalet dia beginilah.. 4 rooms in one building..

IMG_2325 Our room.. Tak banyak gambar, bukan pergi bercuti pong! huhu..

IMG_2326 My little engineer main plug.. Ayo, ada je yang dia buat..

Masa datang tu, my hubby ada skali.. Lepas check-in, relax2 sekejap, pergi makan, petang tu turun swimming pool.. Haikal of course sangat excited.. Dia suka mandi kolam je.. Mandi laut, tak suka..

IMG_2328 Heading to swimming pool..

IMG_2329

IMG_2330

IMG_2333

IMG_2334 

Malam tu, my hubby balik KL.. So, kitorang hantar kat airport and then aku berdua dengan Haikal balik ke hotel.. Mula-mula tu memang nervous sangat because I did not know what will happen on the next day.. Aku kena hantar Haikal ke rumah babysitter kawan aku kat Gong Badak sebab nak kerja... Risau sangat sampai tidur pun tak lena.. huhu..

IMG_2336  Masih tak mengantuk.. Dah tertidur masa hantar papa kat airport, balik bilik, segar-bugar..

Alhamdulillah, selama 3 hari hantar Haikal ke babysitter and everything went well despite having problem bila berdua aje keluar makan dengan Haikal.. Dia akan melalak bila duduk dalam carseat.. Stress sikit time memandu, tapi memang aku tak pergi jauh-jauhlah.. Just keluar makan dekat2 je dengan hotel.. Malas nak amik risiko.. hehe..

On the weekend, my hubby datang semula.. Checked out Ri-Yaz then check-in hotel lain kat Kuala Terengganu..

IMG_2360

IMG_2361  Naik buggy nak pergi breakfast..

IMG_2356 Budak masam tak mandi pagi.. hehe.. Berjalan aje kerjanya..

IMG_2358

IMG_2359  Muka confused naik buggy.. Where am I? Smile with tongue out

2 comments:

Em's Family said...

saye setuju!! kak mira ingat lagi mase kak mira pergi karambunai dulu, konsepnyer gini lah.. hubby ade keje, malam2 pun tak habeh, kak mira tinggal berdua je dengan emir dalam chalet besar tu.. dah la mase tu dia 5 bulan.. nothing much to do,, takut pun iyer jugak

sayahappyslalu said...

Kak Mira,
bertambah takut bila ada barang jatuh, pastu Haikal pun cakap "hoh, hoh" dengan mata melilau sekeliling.. huhu..