Monday, October 8, 2012

Solusi Kepada Kebocoran Waktu Malam…

Ingat tak entry aku cite fasal kebocoran Haikal waktu malam?

Situasi macam tu, masih dialami sehingga sekarang.. Cuma tak kerap macam dulu.. Bila ramai yang suggest pakai MamyPoko, kitorang pun belilah MamyPoko.. Tapi pelik sangat kenapa bocor jugak? Rupa-rupanya salah beli, beli yang pack warna kuning.. Itu tak tahan untuk malam. menurut para ibu di Twitter.. hehe... Manalah aku tahu, tak biasa beli MamyPoko kekeke.. Dah guna berpack-pack, baru tahu aku salah beli.. 

097

Ada jugak yang suggest BabyLove Night Tape.. So, beli the first pack.. Sebab ada promosi, yang semestinya.. Haha.. Sekarang Haikal tengah pakai diaper nilah.. Ada sometimes bocor, tapi better lagi dari MamyPoko (yang salah beli tu).. Aku tak salahkan diaper jugak kalau bocor, sebab Haikal memang jenis minum banyak.. Malam tadi, in the middle of night, kul 4.00am+, aku tukarkan diaper dia lagi sebab dah kembung.. Mana taknya, masa tido je sampai ke pagi, 4 kali minum susu.. huhu.. Boleh bayang tak, diaper berat macam mana? hihi..

Last week, nampak promo MamyPoko biru ada offer.. Belilah 1 pack, 50+10pcs for RM44.90.. Nanti dah abis BabyLove tu, boleh try MamyPoko biru ni pulak.. And kite tengok macam mana..

037

Beginilah dilema ibu-ibu.. hehe.. Kalau baby girl kurang sikit kot kebocorannya..

11 comments:

MamaAliya said...

aliya dulu pun pakai mamypoko biru tu.mmg ok.kalau ada offer mak dia borong sampai 5-6 pack.muahaha..(tamak tak?)tapi skrng dia dah 90% cloth diaper..

sayahappyslalu said...

MamaAliya,
bagusnya pakai cloth diaper.. Mama haikal malas sikit.. hihi..

Nanie Khairani said...

Bila u cakap baby girl kurang kebocoran, buat nanie terfikir plak.. Kitorang memang slalu wonder kenapa Humaira bila bangun pagi diapers dia tak penuh pun.. Dah mula risau kot2 dia kurang minum ke.. Maybe sebab dia girl kot kan.. :)

sayahappyslalu said...

Nanie,
Baby girl, method buang air dia lain dari baby boy yang memancut tu haha

Mimy Hamid said...

my baby boy pun kuat kencing..tp setia ngan petpet..ok la tak bocor..

karipapsayur said...

mommy poko biru mmg terbaik. tp naseb baik qaiser jenis x kencing banyak. bole pakai Diapex aje.

Dia bocor mmg sbb full ek? Bukan sebab totoi senget ke tepi?

sayahappyslalu said...

Mimy Hamid,
Haikal kecik2 dulu okay je.. Ni bila banyak minum susu, air masak lagi, confirm bocor! huhu

sayahappyslalu said...

karipapsayur,
haah, bocor sebab minum banyak.. huhu

MyraQhairel said...

hero kecik saya pon kalau tido terlangkup sure bocor..kuat minum jgk tuh..now pakai petpet..tapi entri awk ni wat sy mcm nak try jer diaper ni time mlm..

sayahappyslalu said...

MamaQhairel,
baby boy mmg macam tulah. mula-mula i risau, skrg dah terbiasa pulak. get ready tukar cadar je.. haha

aiNaSha said...

saya pun pakai pet-pet je..so far okla malam2...
tapi nak tanya...spnjg mlm smpi esoknya tu dia minum susu 4 kali? banyaknya...mmg dia bangun2 minta susu eh?...
anak saya minum ms nak tido dgn dlm pkl 5 ke atas minta lg sekali..tu je..
patutla mama Haikal kena mamipoko..huu