Tuesday, October 30, 2012

Surveying On Accommodations In Langkawi..

langkawi_island

Aku tengah survey hotel kat Langkawi.. Lambat lagi tripnya, January 2013.. Tapi memandangkan musim cuti sekolah nak tiba ni, bolehlah tanya-tanya orang hotel mana yang okay kat Langkawi, kot ada yang pergi nanti, boleh lah share :)

Memang banyak hotel kat Langkawi, ada yang murah dan yang mahal.. Aku cari middle range lah.. Tak mahu mahal-mahal sangat, nak duduk 4 malam nanti.. Tak kisah area Kuah or Pantai Chenang.. Maybe we stay in 2 hotels ke.. Tengok macam mana..

So, kalau ada sesiapa yang baru pergi pun, boleh share the hotel name and rate dia.. Nanti aku buat study sikit.. hehe.. Thanks in advance.. :)

11 comments:

SYANI said...

Last pi Langkawi tahun lepas.. Rindu nak pi lagi.

Ammyjurimi said...

salam kte dah g langkawi, utk makluman.. hotel yg kite book aritu ialah hotel sinaran xsilap harga pun around rm70 mcm tu la, n lagi satu klo nk yg middle rate mcm hotel citin.. hotel tu bersh, simple n murahklo book melalui agoda
ni link utk hotel citin
http://www.agoda.com/asia/malaysia/langkawi/citin_hotel_langkawi.html
.. try la

pastu klo nk makan seafoot n tomyam best try g kelibang seafoot, sedap murah pulak tu-))
have a nice holiday -))

Ammyjurimi said...

jap awak.. lg satu klo n soping2 beli brangn pngan mangkuk beli la kt yg ismail xsilap nama kedai tu.. mangkuk corningware mcm2 la.. mesti rambang mata...

sayahappyslalu said...

SYANI,
i dah lama tak pergi. last skali pergi masa tingkatan 1 kot.. hehe

Ammyjurimi,
thanks for the info. nnti i google ttg hotel Citin tu..

aTuLaDawiYah said...

emy,

kalau nak happening, nak dekat ngan pantai stay kat area Pantai Chenang...

kalau nak senang shopping, better stay kat kuah...

dah 2 kali g langkawi, tp xdpt nk gi wat water activity kat sana... so, ade alasan untuk pergi lagi.. heheee...

Fathunnajah said...

aritue pg langkawi stay kat De Baron resort kat kuah... so far ok la. harga pun xmahal sgt... bole la try survey.

norinaomar said...

Saya Insya Allah nak pergi 19hb sampai 23hb november ni, kami pergi 5 hari 4 malam, 2 malam stay kat langkapuri inn, 2 malam lagi city bayview kat Kuah

sayahappyslalu said...

atul,
in that case, nak duduk dua-dua tempat tulah..so kena cari 2 hotel rasanya..

Fathunajah,
tq for the info..

norinaomar,
i pernah stay city bayview masa pergi dulu tu.. rasanya mcm nak try yang lain kali ni..

Wak Gelas™ said...

wak pon dh lama X gi langkawi.. bestnyerrr.. ehhhEeee

SaiSyi said...

Saya pun tgh planning nak pi Langkawi tahun depan. Cuma terpikir budget nak kesana, and nak naik apa kan...budget besar kot

supermommapots said...

Check AA hari2 kalau boleh.. Kekadang AA buat promo senyap2 je.. Mula2 saya survey tix AA dpt harga tak best sgt pergi balik plus minus 550 seorang... Rasa give up gak. Nak drive weolls dari jb. Penat woo ngan tol lagi.. Hihi.. Then beberapa hari lepas nampak tix AA yg 550 tu saya buka lagi website tu.. Sekali harga die 120 plus minus Dlm 130-140 nett seorang.. Apa lagi.. Selamat sudah beli..but next day tix tu dah jadi 550 balik seorang ( 114 one way compare promo 49 one way)..