Thursday, October 21, 2010

Kunci Rumah Baru…

IMG_8885

Alhamdulillah, saat yang dinantikan sekian lama dah tiba.. Kitorang dah dapat kunci rumah setelah puas ding-dong-ding-dong dengan bank dan developer… huhu.. At first, memang tak sabar nak masuk rumah baru.. Tapi, pening jugak kepala fikir macam-macam nak kena buat.. Yelah, rumah baru, semua pun kalau boleh nak baru.. Jadi, boleh bayangkanlah banyak ongkos diperlukan nak buat semua tu, kan?.. Takpelah, perlahan-lahanlah.. Put first thing first.. Paling penting pasang grill dulu.. hehe..

Kebetulan, both hubby and me quite busy dengan schedule kerja this month.. Terpaksalah postpone sikit nak panggil2 contractor ukur itu ini.. So, for the time being, tengah fikir2 idea nak buat kitchen cabinet especially tang kaler tu.. Susah jugak, ek? Hasilnya, tak tau lah macam mana.. Tunggu… hehe..

7 comments:

Miss Q said...

wah best nye! betol3, buat yg penting2 dahuluu

Rizziela said...

Wah! mesti teruja kan?

Kichen Cabinet warna merah pun cantik

hamiDahRecKs said...

alhamdulillahh..dah dpt pindah masuk umah..nnt leh la aku bertandang ke umah baru yer..

Qis said...

emy,
kat nilai pajam?

This is .... said...

Qast,
yes, penting2 dulu.. kalau tak, pening..

Rizziela,
memang excited.. tak sabar nak pindah..
merah? mmm, will think about it!

recks,
jemput2 datang rumah nanti.. dengan baby skali.. hehe..

Qis,
jauh sangat nilai pajam.. aku duduk balakong ajelah.. :P

Em's Family said...

congrats!! sure happy pasang rumah baru.. mintak nad sponsor wallpaper hehehe.. lepas ni boleh deco deco pulak

This is .... said...

kak mira,
takde istilah sponsor2 ni.. tetap kena bayar walaupun adik beradik.. huhu