Wednesday, October 6, 2010

Haikal Swimming In The Pool For The First Time…

Selepas balik dari birthday party Aaeisyah, kitorang tak terus balik… Amik peluang try bagi Haikal berenang kat swimming pool yang ada kat area kondo tu.. Masa Naim jemput, dia bagitau kalau baby nak mandi swimming pool, bawaklah baju spare.. So, aku bawak ajelah, mana tau kalau sempat, bolehlah bagi Haikal berenang.. Sebelum ni pun tak pernah bawak dia pergi swimming2 ni.. Takut sejuklah, baby tak besar lagi lah.. Ni, dah ada peluang, might as well try, tengok dah ready tak our little boy ni dibawak pergi swimming..

IMG_8369 Masa mula-mula masuk dalam kolam.. Dengan papa skali masuk dalam tu, nasib tak lencun habis.. hehe..

IMG_8377 Tengok tu, steady aje kat dalam air..

IMG_8378 Already got the feel.. Sikit dia tak menangis.. Syok lagi, ada..

IMG_8380 Yes, mama, I love to swim! Please bring me again to the pool.. :)

Aku sempat jugak amik video aksi Haikal berenang.. Sampai terminum air kolam, anak mama ni.. Tapi, dia tetap maintain aje, hilang haus sekejap.. haha.. Kalau kite yang dah besar ni, sure gelabah jugaklah bila dah terminum air masa berenang ni.. hehe..

Tak sabar nak bawak Haikal pergi mandi-manda dan berenang lagi.. Next time, mama pun nak join sama.. hehe.. Perkara yang perlu diingati, sila jangan pakaikan baby pampers masa swimming.. Ended up, pampers jadi 2 kilo bila dah naik dari kolam.. haha.. Serius kelakau..

10 comments:

anne said...

dulu kecik2 anne pn penah swimming...kt PD lg tu...siap ade pelampung...

||kiena|| said...

waaah aku tak sempat post lagi ziyaad ilhaam's pool activity! meh la umah aku, buleh mandi sesame!

This is .... said...

anne,
mandi laut kat PD ye? Haikal belum pernah pergi pantai lagi.. Pelampung tu, dalam perancangan nak beli.. hehe..

kiena,
insyaAllah, bila ada kesempatan.. :)
cepat post gambar ziyaad ilhaam pakai swimming trunk.. haha

bubbles182 said...

ololooo comey nyeeeee. geram dgn budak2!!! >.<

Em's Family said...

tengok muke dia.. happy!!! suke lah tu haikal.. lepas ni suruh mama dia beli swimming bulat.. boleh main air puas2

rashid said...

mana aci...papanye pun kena lah rendam...hehe..nice try

Miss Q said...

haha lupa tanggal ek! kakak tahu x kat

letih tau kakak asik nak megang dia.

cuba tgk ni : http://www.kissmama.com/index.php?main_page=product_info&products_id=384

ni plg murah sy tgk. Kalo x ada sampai RM69.90!

ni pulak video nya: http://www.youtube.com/watch?v=aCwktYJyA0A

mcm QZ x pakai neck float, sampai ke beso jadi x suka bila pakai float yg ada lubang masuk 2 kaki tuh. tgh dalam kolam bole nak panjat keluar float.

Adlina Husaini said...

owh so cute ^_^

This is .... said...

kak mira,
swimming pool bulat tu, boleh beli, tapi takde tempat nak letak.. rumah kecik.. huhu

This is .... said...

rashid,
papa haikal tak bawak baju spare.. kalau tak, dengan papa skali mandi sama.. :P

qast,
thanks bg link.. akak nak cari float yang comel yang macam ada payung atas dia jugak.. takdelah hitam anak teruna akak.. hihi