Wednesday, July 29, 2009

Updates...

Sorry for a long silence... Ada aje nak diceritakan, but don't know where to start.. hehe.. So, here are some updates:

1) Last month (lama tu!), keluar dengan Dyan, ronda2 Masjid Jamek and Sogo.. Kat Pasar Malam Jalan TAR, ada orang jual imitation crocs yang made in china tu.. skali try, best pulak.. lembut je.. tapi, xbeli sbb orang tu xnak bagi kurang harga.. bile balik, rasa menyesal tak beli.. tak tau bile nak pegi lagi.. tempat lain xjumpa yang lembut macam tu..

Then, kitorang pegi The Gardens Mid Valley, plan nak cuci gambar kat sana..Rasa nak patah tangan, sebab pikul barang2 beli kat Masjid Jamek and Sogo bawak ke Mid Valley.. Beli album, tudung and macam2, aku dah tak ingat apa lagi aku beli..Dahlah naik train aje.. aku tinggalkan kereta kat LRT Bandar Tasik Selatan, malas nak drive sampai KL, konon nak elak jam..


Simpan barang ya, buk? :P


Ada pameran diamond.. and ada patung2 Barbie kat sana.. aku tak tau apa motifnya, tapi, aku suka.. Ni, kalau Sofia tengok, mesti dia belek satu2... :)

Lunch di Subway.. mmm, sekarang rasa mengidam nak makan lagi, especially, bile time lapar.. :P


Siapa nganga dengan penuh bergaya? hihi..


Mari cari benda tersembunyi.. ;P

Syiok dapat buat girls outing camni.. harap ada masa keluar lagi, before raya ni ke.. baju raya dah siap, tapi, tudung belum ada lagi ni... i know my hubby mesti tak larat nak temankan tawaf masjid jamek tu semata2 nak beli sehelai tudung.. *wink*wink*

2) Tak jadi cuci gambar kat The Gardens, sebab walaupun ada voucher, bila kira2 balik, I can get cheaper price somewhere else.. Finally, I managed to upload more than 1G photos to be printed using EOE online printing.. Kerana takutkan photo quality berkurang kalau guna their software, so, aku upload manual aje, macam yang aku buat utk 50pcs free photos yang diorang bagi hari tu.. Tapi, yang ni entah amik masa berapa hari, aku pun xrekod.. Jadi, the outcome, aku dah berjaya mem"print" 400+ of our wedding photos.. Kualiti gambar 4R okay.. Gambar2 yang besar saiz 6R and 8R ada kureng sikit.. so, I have forwarded my complaint to them ;P tau complain aje, tapi, nak murah.. kehkehkeh.. And, time free aku susun la photo2 tu dalam album yang ada.. aku beli time JCard Day tahun lepas, lama gile.. hehe.. Susun punya susun, tak cukup lagi satu album.. Nak cari esoklah, 30th July 2009, ada JCard Day kat Jusco Cheras Selatan Taman Equine..





3) Ada tengok tak cerita Nur Kasih kat TV3 every Friday night, 9.00pm? My family and my hubby memang tertunggu2 nak tengok cite ni.. Actually, aku pun sama... hihi.. oklah, jalan ceritanya, walaupun a little bit slow.. aku suka tgk hero dia.. gatal!haha..



Ini pulak gambar adik2 aku yang perasan jadi Adam and Nur.. tapi, yang ni bukan Nur Amina.. Nur Ain Sofia namanya.. hehe..



4) Semalam, keluar lunch nak beli Tupperware yang kawan pesan.. yang kawan punya, xde stock.. last2, terbeli untuk diri sendiri.. hihi.. Actually, memang plan nak beli set untuk kegunaan sendiri.. boleh simpan banyak barang2 makanan.. lebih2 lagi, nak raya ni.. kata, nak buat kuih raya.. :)



5) Starting this week, aku start car pool with my collegue. Basically, I will spent about RM600 per month for travelling alone to Balakong-Senawang back and forth everyday. By carpooling, I hope I can save 50% of the spending.. bolehlah makan sedap2.. ingat makan, aje.. hehe.. Some more, tak penat sangat sebab we drive our car alternately..

6) Tau tak aku telah berjaya menghilangkan retainer aku yang bahagian bawah?.. Retainer ni aku pakai after bukak braces hari tu.. dia tak permanent macam braces, ala2 gigi palsu la.. haha.. Masa makan, aku bukak sebab tak boleh la nak makan kalau benda alah tu ada kat gigi aku, rasa terselit2.. so, satu hari tu, aku tak tau mana dia jatuh.. maybe jatuh masa aku bukak2 handbag aku nak amik barang.. mmm, I have to pay extra RM200 for replacement.. It was like I throw my 200 bugs to the dustbin!! huhu..

7) Seronok kan, bile tengok kereta bersih setiap hari? and tambah seronok bila ada orang tolong cucikan kereta kite.. hihi.. ni aktiviti hari minggu suami saya.. Anyway, thank you so much, luv you!


Sumber: paparazi di sebalik tingkap.. :P

Ok, good night!

4 comments:

LynnDa @ PeNg said...

emy...yang crocs kat masjid jamek tuh brp price dia offer??
mmm cuba pg blog nih...dia selalu bukak both...nak order online pun boleh..
aku dh beli sepasang...ok jgk laaa lembut..tp kalau yg ori lagi lembut...tp ok laa at least aku save rm59...xbyk beza pun...

This is .... said...

murah aje hari tu.. rm20.. hihi..
blog mana? aku xsuka sangat beli barang2 camni online sbb tak dapat "rasa" betul2..

aien5283 said...

nk cuci gambar jugakkkkk!

This is .... said...

cuci la.. murah aje.. cuci gambar baby ko ke..