Saturday, June 27, 2009

Scenes Behind The Big Day ...

** Tak abis lagi cite fasal kahwin... actually, takda masa mau update, da.. ^_^*

Sebelum majlis kahwin berlangsung, macam2 persiapan kena buat.. memang kepala serabut sikit.. dari hal makanan, khemah, barang2 hantaran, hiasan bilik pengantin, tempah kompang, tempah bunga api dan macam2 lagi la..Fasal makanan, aku serahkan semuanya kat parents aku.. yang aku tau, ada makanan aje.. hihi.. hal tempah2 khemah semua,ayah aku yang uruskan....

Tema kahwin aku caca-marba.. haha.. hantaran kaler hitam putih, tapi, bersanding tema kaler maroon.. kalau boleh semua nak maroon, scallop khemah maroon, alas meja maroon, bunga telur maroon... kesian pengapit aku, Dyan, kena cari jugak baju kaler maroon... kalau tak, cam pengapit bidan terjun pulak nanti, tiba2 pakai kaler hijo.. hehe.. Nasib baik pelamin x maroon.. kang tak tau pulak mana satu pelamin, mana satu pengantin.. :P..

Adik aku (Epit) juga yang buatkan hantaran aku kali ni.. Pilih hitam putih ni, sebenarnya, dah berkenan dengan design ni masa buat persiapan tunang dulu lagi.. nampak kat SSF Homedeco Jalan TAR tu.. terus rasa nak buat utk kahwin nanti, tak kiralah tema kaler apa pun.. hari tu masa tunang, bunga2 hantaran dah kaler maroon.. tak nak la maroon lagi..






Sofia, si tukang sibuk...


Last minute design..

Malam sebelum nikah, ada orang datang lukiskan inai kat rumah.. Tak tau nape, sekejap je inai tu hilang.. then, adik ipar aku buatkan inai lain and tambah lagi inai kat jari aku.. merah la sikit lepas tu.. Tahan lama jugaklah..



Until now, inai tu dah tinggal cam ni.. inai dah berkurang, tapi, doakan kasih sayang kami tidak akan berkurang.. InsyaAllah.. (",)..



Untuk bilik pengantin pulak, takdelah special cam orang lain buat, pasang tirai, kelambu kat dinding.. since dalam pakej kahwin pun takde provide, aku pun malas nak fikir nak tempah ke, nak jahit sendiri ke.. bajet pun ciput aje.. kehkehkeh.. So, the last resort, aku mintak tolong kat adik aku, Tasha pasang wallpaper kat dinding tu.. Tak nampaklah kosong sangat bilik pengantin aku ni.. :) Apa guna ada adik buat bisnes wallcovering, tapi, tak berkhidmat untuk kakaknya ini.. hehe.... Dapat idea nak buat camni sbb masa cari2 cadar, nampak kat kedai tu display cadar and deco dia guna wallpaper design ni.. terus minat, pastu ajak adik aku pegi tengok sendiri wallpaper jenis apakah itu.. kira aku ciplak exactlylah apa yang ada kat kedai tu.. hehe..


Display kat kedai..

In the making..






Baru siap tampal, gam pun belum absorb sepenuhnya..


Sarung bantal maroon Tasha yang jahit jugak, kena kerahan tenaga dengan aku.. hihi..

Inilah hasilnya bile dah siap.. aku tambah bunga-bungaan sikit (lebihan buat hantaran) kat kepala katil, baru tambah berseri.. :P




There it goes.. beautiful background behind us.. :)

Persiapan lain..








Aku buat di waktu senggang duduk bersendirian nun di Senawang.. Recks jadi pemerhati jer, ceh!

Ni pulak masa orang buat pelamin pagi sebelum nikah.. Gambar full pelamin dah post dalam entry before this..



Lepas selesai majlis, ni time buka2 hadiah.. thanks to those yang bagi hadiah and some cash... we appreciate it so much.. hadiah dapat cadar, comforter, pinggan mangkuk (wajib dapat!), kuali, vacuum, thermos, lampu tidur, rice cooker etc.. tak tersenarai kat sini semuanya.. and the best part of all, we got RM350 Jusco cash voucher.. weeehuu.. excited aku, kepala dah ada rencana nak shopping2 sikit.. hehe..




Kepalaku telah di"crop".. hehe.. tiada jilbab, dong..

Selesai sudah.. Sekian..

2 comments:

hamiDahRecKs said...

ooo
kutuk aku yer
ok ape jd pemerhati..mau yer jd pengacau..hikhik
aku mane la reti benda2 kreatif nih..
anyway..always pray for ur neverending happiness..best kan kawen?!meow2

This is .... said...

jadi peneman pun dah ok.... tidaklah aku kesunyian.. hihi