Sunday, May 24, 2009

Our Wedding..

Akad Nikah: 1st May 2009 - 5.00pm

Sekejap aje kami bertunang.. to be exact, 4 months.. Bertunang on the 1st January 2009, kahwin 1st May.. Senang ingat, dua2 public holiday.. so, boleh celebrate sama2, no excuse.. hihi..

Hari tu, makeup artist datang lambat.. Just imagine, janji nikah kat masjid pukul 5.00pm. Pukul 4.40pm baru tukang makeup sampaikat rumah aku.. Memang memeningkan kepala betul!! Orang berdebar2 nak nikah, tapi, aku berdebar2 tukang makeup xsampai.. huhu..

Tapi, Alhamdulillah, yang penting semua dah selamat.. Ni gambar2 sekitar majlis nikah, berinai dan bersanding yang telah aku dapat dari photographer.. Banyak sangat sampai 1209 photos, so, sini aku letak a few ajelah..




Senyum.. senyum, walaupun lambat.. :)






Me and my hubby...






Bersama hantaran.. Pelamin baru 80% siap..

Majlis Berinai: 1st May 2009 - 9.00pm













Majlis Bersanding: 2nd May 2009 - 2.00pm






Terima kasih daun keladi, Dyan sbb sudi jadi pengapit.. Susah2 ikut aku cari baju, konon nak sedondon punya fasal... hihi.












Majlis di Pihak Lelaki..


Majlis Bersanding: 9th May 2009 - 1.30pm (Melaka)

Malam berinai di Melaka, first time aku experience pakai sanggul lintang.. Tegak je kepala malam tu.. hehe..
Takde gambar le nak share..







Last but not least, thanks to all who attended our wedding..

7 comments:

hamidah said...

lawa laa make up tuh
seb baik lawa..dah la dtg lmbt...aku suka ko pakai maroon tu...nmpk seri sgt....

eliyana said...

emy....aku mcm biase...takde dlm gamba2 ko...hehehe

This is .... said...

Recks: Gambar mu dengan aku xde ek? kalau ada yang dalam kamera akak mu, bagi le kat aku..

Ely: Takpe ely kalau takde dalam gambar.. tapi, ada dalam hati aku.. hehe...

Em's Family said...

cantikkk wallpaper tu, tapi hari tu kenape nat tak bawak huhuuhuh dah la merah.. :D anyway dah pasang dah pun :D

This is .... said...

Kak Mira,
Nat bawak wallpaper yang within your budget kot.. sbb wallpaper ni mahal gilo.. huhu.. kopak duit saya..

Eila Hanafiah said...

lainnya muka...cantik make up tue..
cer..u try ganti spek mata tue ngn lens sekali sekala...pasti mengancam...

sayahappyslalu said...

Eila,
Thanks.. hehe.. Bukan tak nak pakai lenses, tapi saya rasa tak selesa.. Rasa dalam mata ada benda lain.. hihi