Tuesday, April 15, 2014

Sos Sengkuang Calit…

Ada satu entry aku tanya fasal sos sengkuang, akhirnya berjumpa jugak dengan orang yang jual sos ni.. Happy giler! hehe.. Thanks kepada yang share link.. :)

063
Best sangat bila dapat buat sendiri kat rumah.. Memang makan sampai kenyanglah.. Sengkuang beli kat supermarket, simpan dalam peti ais.. Bila terasa nak makan, potong, letak sos dan tabur kacang.. Aku suka tabur gula sikit atas tu.. Masa kunyah bunyi krup-krap sebab gigit gula skali.. Ah, heaven.. haha.. Mengembalikan kenangan zaman kanak-kanak dulu.. Balik sekolah selalu beli..

To those yang berminat nak beli, boleh check kat Instagram akaun @sossengkuangdoludolu.. Ada banyak agent yang jual, so boleh checklah ikut tempat-tempat dia.. 

Selamat mencuba, bagi yang tak pernah rasa..

1 comment:

A Girl Like You said...

salam... blogwalking here :)

i was searching for Dome Cafe, terjumpa blog ni... :) Nice la blog akak :)