Monday, April 28, 2014

Preparations…

I am still here, belum bersalin lagi.. hehe.. Kalau based on first pregnancy, at 37th weeks dah bersalin.. Ni dah 38 weeks+ belum ada tanda-tanda lagi.. Anyway, I just hope for smooth delivery.. Rasa cuak, takut semua ada lah.. Harap dapat lalui dengan cepat sekali.. hehe..

Baju-baju baby dah siap-siap cuci.. Yang Haikal punya lama-lama yang masih okay, boleh guna lagi pun dah siap basuh.. This time takde pergi ke Pureen sale or baby expo sebab tak tahan nak bersesak-sesak..

059

Baby cot Haikal yang lama, dah jual kat Mudah.. Sebab cot tu tak adjustable.. Macam-macam alasan bila nak membeli tu, kan? hehe.. Dengan harapan fully utilised baby cot baru nanti..

1711
Baby cot ni datang one set macam ni.. Ada free latex pillow and bolster sekali.. Kena pasang sendiri, tapi instruction tak jelas, stress husband masa tu..

Since baby belum keluar, bila dah siap-siap pasang, kitorang bagilah Haikal rasmikan dulu.. Sebab Haikal suka Disney Cars, aku pun belilah cadar Cars untuk dia.. Sikit-sikit cakap “Bestlah katil ni..” Smile with tongue out

248
Bilik kecik, nasib baik muat letak kat tepi katil..

009
Abang Haikal, sebelum tido..

I am looking forward to breastfeed my baby.. Tak sabar sebenarnya.. Harap dipermudahkan.. Memang akan ada macam-macam cabaran nnti, I will stay positive, InsyaAllah..

This time, aku tak berapa rajin nak handle storage bottle banyak-banyak.. Pakai apa yang ada, itu pun belum basuh lagi botol-botol lama.. And, aku akan guna plastic storage untuk simpan EBM nanti.. Beli from Lazada at cheaper price.. 

031

Doakan aku selamat melahirkan ye.. Amin Smile

6 comments:

SYANI said...

Semoga semuanya selamat dan dipermudahkan. Dah bersalin jangan lupa canang kat blog yer...

adianiez AIDA said...

selamat bersalin :-) in shaa Allah...

Suzie said...

i pun rasa berdebar..haha..insyaAllah semoga semuanya dipermudah olehNya

rlongbomba said...

Hi Emy,
Akak doakan moga semuanye sihat, selamat dan dipermudahkan.... Aamiin

rafidah ismail said...

mana beli cot tu? mahal x?
cantik.

rafidah ismail said...
This comment has been removed by the author.