OUR BABY'S TICKER :)

Tuesday, December 17, 2013

CIMB Fiesta Reward Redemptions 2013..

Salah satu kebaikan guna credit card ialah boleh redeem barang-barang bila tiba masanya.. Tentulah, yg penting sekali, kena kumpul points dulu.. Actually, points boleh jugak redeem masa beli groceries kat hypermarket, makan KFC etc.. Tapi aku tak suka guna macam tu, sebab tak nampak apa yang aku beli.. hehe.

This year, I’ve redeemed SmartTAG device through online.. SmartTAG aku dah rosak lama dah.. Nak beli guna duit sendiri, rasa sayanglah pulak nak bayar RM120 kan.. Jadinya, redeem guna CIMB Points.. Within 1 week+, item dah sampai kat rumah..

IMG_1565

Masa CIMB Fiesta Rewards berlangsung kat MidValley, aku redeem 2 items.. Yang pertama, cerek elektrik.. Cerek kat rumah dah rosak masa tu, so that was the right time to get a new one..

IMG_1561
Ye, just bayar guna points macam yang dia tulis tu.. 15,800 points..

And item yang kedua ialah Philips Air Fryer ini.. Excited.. hehe.. Tapi yang ini, kena bayar guna cash sikit sebab points tak cukup..

IMG_1686

IMG_2052
Test pakai sekali je, lepas tu bungkus balik masuk kotak.. Hubby cakap pakai untuk rumah baru nanti.. Baiklah.. hehe..

Now, mari kumpul lagi points supaya next year boleh redeem barang-barang rumah lagi.. Tapi jangan lupa, kena guna secara berhemah.. hehe.. Guna tapi tak bayar dengan consistent, tu nanti akan susahkan diri sendiri.. huhu..

4 comments:

Cherrie Pie Sweety said...

menarik gak kredit kad cimb ni ye. i skrg pakai yg maybank.. treat points dia meanrik gak. selalu redeem perfume, jam & pernah redeem smartag gak heheh

Zimie said...

besttt pernah gak redeem point cc cimb. hehe dapat electric steamer dan rice cooker. tu yang suka guna cc haha tapi bila guna bayar cecepat kan. tu tips dia. jgn bagi bank kaya :p

sayahappyslalu said...

Cherrie,
maybank pun okay. i dah biasa dgn cimb, so terus setia.. hehe

sayahappyslalu said...

Zimie,
ye betul. card tu mudahkan kite je, tak payah bawak cash banyak2.. sebelum due date, kena bayar.