Thursday, June 20, 2013

On Site Progress..

Aku jarang pergi tengok rumah.. Hubby je selalu pergi tengok.. Early this month aku rasa nak ikut pergi tengok sebab nak tau keluasan rumah macam mana.. Selalu hubby aje cerita dan aku pun membayangkan, ruang tamu besar, dapur besar.. Tapi besar macam mana 26 kaki x 80 kaki tu? Nak tau jugak ruang dia macam mana untuk placement barang-barang nanti.. So, aku pun nak tengok dengan mata sendiri..

IMG_0397
Dari dalam kereta.. Atap dah naik.. Sekejap pulak rasa..

IMG_0399
Ni area ruang tamu.. Ruang tamu dan ruang makan bersambung..

Setelah melihat sendiri, dah tahu dah mcm mana keadaan rumah nanti.. Aku cakap dengan husband, “takdelah besar sangat” hihi.. Apapun, bersyukur dengan apa yang ada.. Dah boleh planlah nak letak perabot kat mana, wardrobe placement kat mana etc..

9 comments:

AMANI JIBRIEL said...

Besau lah jugak, 26x80.
drpd sy 22 x 65... betapa keciknya tp Alhamdulillah tau.
bumbung umah kami pun baru naik... x sabau rasanya... hehe.

sayahappyslalu said...

Amani,
hihi.. sbb selalu husband yg cerita besar, i bayangkan sangat-sangat besar LOL.

grenlina said...

U beli area mane ni?

grenlina said...

U beli area mane ni?

sayahappyslalu said...

Grenlina,
Kat Bangi, dekat-dekat UKM

:|: TinTa Kibod :|: said...

salam...
leh tau tak dkt2 ukm tu area mna..hehe..
nama tempat..
sy dok bangi pn tatau ada naik rumah area situ huhu...

sayahappyslalu said...

Masuk jalan selepas Komuter UKM tu.

cik pinkee said...

hill park ke sis?
sis nak tanye.....susah x nak buat housing loan for 2nd home...

sayahappyslalu said...

cik pinkee,
bukan. alam sari. fasal housing loan tu, for our case, quite smooth lah, Alhamdulillah.