Monday, May 13, 2013

Our Visit To HOMEDEC 2013 On 1st May…

1st May is our 4th Anniversary.. Tapi gasaklah, “celebrate” dengan pergi HOMEDEC.. hehe.. Mula-mula plan tak mahu bawak Haikal, tapi baby sitter ada hal hari tu, so kitorang bawak ajelah dia.. kesian pulak kalau ditinggalkan.. Tapi tulah, darah turun naik jugaklah nak mengejar anak.. haha..

IMG_9709
My little soldier..

IMG_9715

We was looking forward for this exhibition.. Memang tertunggu-tunggu, sebab masa nilah semua benda yang kitorang nak cari ada di bawah satu bumbung.. Tu yang datang pagi-pagi, sebab tahu tak cukup masa nak spend dalam tu.. 1 hari tak cukup.. huhu.. Ada jugak hall yang kitorang tak sempat nak masuk..

Our focus on that day were on kitchen cabinet, folding door and alarm system.. Ada banyak booth, so terpaksa pilih-pilih aje nak pergi yang mana.. Yang dah tahu harga mahal (since last exhibition), kitorang tak singgahlah..

IMG_9741

IMG_9738

IMG_9719

IMG_9720

Setelah penat berjalan-jalan, membanding-banding material, harga, finally kitorang dah locked price kitchen cabinet dgn this one company.. Tak payah reveal dulu kot, hasil kerja pun tak tahu lagi.. hehe.. Yes, lama lagi.. More or less about one year from now.. Tapi we are happy like this.. Plan, cari idea, cari duit.. hehe.. Hubby cakap “engineer must have plan” yelah yelah.. Memang betul pun.. Nanti dah dapat kunci, dah tahu nak start buat apa dulu.. Takde kalut nak cari-cari lagi.. Buatnya time tu aku nak beranak ke, tak payah nak tunggu aku abis pantang.. hehehe..

IMG_9723

At the exhibition jugak, kitorang sudah berkenan dengan marble dining table kat Casarano booth.. Tak ada contoh mejanya, just tengok gambar aje dan pilih jenis marble yang kitorang nak.. Hopefully it will turn out good.. Dah booking, nanti rumah dah siap renovate, last sekali baru bawak masuk meja tu.. Berat gile, nak alih-alih payah..

IMG_9725
Macam-macam pilihan meja makan..

IMG_9727
Pearl white marble.. Meja macam ni, tapi square shape.. 5 feet x 5 feet just like what I dreamt off.. hihi..

152
Rupa dia square macam nilah.. Cun tak?

IMG_9724
LED lights.. To be considered.. Ke arah penjimatan elektrik dan sayangkan duit.. Spend more at the beginning and save a lot in the end.. :P

IMG_9731
Suka sangat hiasan dinding Kufi ni.. Dah masuk rumah baru boleh cerita :P

IMG_9736
Akuarium hiasan.. My hubby berkenan.. Aku cakap “boleh.. Kalau duit ada banyak lebih, tak tahu nak buat apa, then kite pasang akuarium ni” hehe.. Tak dinafikan memang cantik dan menenangkan..

Such long and tiring day.. Nak dekat maghrib baru keluar dari KL Convention Centre tu.. We had dinner kat KLCC, lepas tu baru balik rumah… Phew..

IMG_9796
Parking kena bayar ialah RM36.. Mak ai!!

7 comments:

Tautan Hati NabilaHasyim said...

hah, bayaq parking pun rm36 hinggit, takutnya...

xtau pun ada homedec... skg dok tgok ekspo baby je, almaklumlah tgh pregnen.

untuk rumah, banyak beli direct, tak pergi ekspo pun, sbb xtau. huhu...

LynnDa @ PeNg said...

Wah marble..beratnye..kaki meja pun marble ke?

sayahappyslalu said...

Nabila,
I compare dgn kat luar.. Kalau luar lagi murah, i beli kat kedai jugak..

sayahappyslalu said...

Peng,
Haah, kaki dia pun marble jugak..

.heidee nor. said...

Your house sebelah fasa i je... we are living in the same neighbourhood...

sayahappyslalu said...

Heidee,
oh ye? Selamat berjiran.. hehe.

ARIZA KAK CHIK said...

tu dia aih harga parking =p