Friday, September 14, 2012

The Power Of Tupperware Turbo Chopper..

Looking at the price, oh my RM129.. Dalam hati aku terdetik, mak ai, mahalnya!! But, I insisted to get one for myself.. weee… :P

150

Last week, buat pertama kalinya aku merasmikan Turbo Chopper ni.. Husband nak buat spaghetti, jadi bahan-bahan dia banyak yang kena potong dadu kecik-kecik.. Bawang putting, bawang besar, carrot dan daun celery.. Biasanya, sebagai pembantu chef, akulah yang kena sediakan semuanya huhu.. Tak suka sangat sebenarnya kalau kena potong sendiri guna pisau.. It took me forever! huhu..

Tapi, dengan Turbo Chopper ni, sangat mudah! Suka sangat.. Tak sampai 15 minit, dah settle kisar semua bahan.. Tak menyesal aku beli.. hehe..

Mudah je nak guna..

003
Isi bahan yang nak dikisar.. Aku letak carrot yang telah dipotong.. Sebab dia manual, aku tak letak tebal-tebal sangat.. Nanti tak jalan pisau tu..

008
Lepas tu, hanya perlu tarik tali kat luar ni.. Sampailah dapat sehalus mana yang kite nak..

002
Tengok, sudah siap dikisar kecik-kecik..

006

014

Dengan adanya Turbo Chopper ni, dah tak liatlah lagi nak tolong sediakan bahan-bahan untuk spaghetti atau yang lain tu.. hihi.. 

Sesiapa yang berminat, I am selling at RM106 including postage.. Selagi stock masih ada..

Note: Let’s vote for 1Malaysia Cupcake.. Comel-comel semuanya…

9 comments:

Fiza Hanif said...

Mcm best je...senang sikitkan, x payah chop pakai pisau :)

sayahappyslalu said...

Fiza hanif,
Betul! Jimat masa dan tak leceh

fateen said...

Salam... Sy nk order 1... Cmne nk byr ye

fateen said...

Salam... Sy nk order 1... Cmne nk byr ye

sayahappyslalu said...

Email i kat emelia_khamis@yahoo.com

I kena check esok kat outlet.. Kalau ada i bgtau acc number

sayahappyslalu said...

Fateen,
Bg i emai u.. Turbo chopper dah ada..

izzatiazizan said...

turbo chopper ni masih ada tak? kalau ada, saya nak...

sayahappyslalu said...

Izzati,
Sorry dah abis dah

LilYofDaPond said...

alamak.. dh abes ye.. xde restock ?huuu nk jugakk