Tuesday, April 21, 2015

Laundry Area…

Kawan-kawan makin rajin menulis.. Marilah kita menulis sikit.. haha..

Nak cerita fasal laundry area.. This is part of our house extension.. 8 kaki panjang area ni, kira sampai hujung.. Urusan kain baju cuci, keringkan (kalau hari hujan), lipat dan iron semua kat sini.. Tapi aku selalu mengelat, tak larat nak berdiri sambil lipat, aku bawak naik atas lipat.. :P Aku lebih suka melipat baju dengan tenang, tanpa anak bergayut-gayut kat kaki.. haha..

1786 3D drawing of the laundry area..

2729 Ni rupa dah siap.. Cabinet dapur warna putih, so kat sini pun kami pilih warna putih juga.. nampak fresh and clean.. Material ialah acrylic with combination of solid surface top..

Thinking to put sliding door untuk pisahkan dengan kitchen, tapi macam rasa lapang je kalau takde pintu.. So, kekal with this look dululah..

Cabinet bahagian bawah, simpan bahan pencuci untuk kegunaan harian.. Yang bahagian atas simpan toiletries..

084Ni contoh..  Stock pencuci, sabun, towels, shower gels, berus gigi, kitchen towels disimpan dalam cabinet di laundry area ni.. 

2738Extra sink here.. Bagus, memudahkan kerja juga.. Baju-baju kotor terkena poopoo hariz ke, muntah ke, cuci-cuci dulu kat sini sebelum masukkan dalam mesin basuh.. Aku pun senang cebok Hariz kat sini.. haha..

2736
10kg washer.. Yang sebelah tu, dryer 6kg..

194 Beberapa bulan dah pindah, keadaannya begini.. Tepi tu aku letak drying racks untuk toskan pinggan mangkuk, cawan segala.. Bila dah kering, aku simpan dalam drawer.. Rasa-rasa semak bila orang datang, tutup saja blinds dapur tu.. hehe.. So kat bahagian kitchen, takdelah barang sepah-sepah atas table top selain pencuci pinggan mangkuk dan periuk nasi, cerek, bekas air at the other side.. Aku tak suka banyak barang atas table top.. Yang lain semua simpan dalam cabinet, bekas garam etc.. Nanti in next post share fasal kitchen storage pulak.. Tunggu naa…

196 White bins tu untuk separate baju kecik dan baju besar.. Sila dapatkan di Ikea.. haha.

Oh, by the way, baju yang dah dibasuh, aku jemur kat luar rumah.. Dah try jemur kat dalam ni, rasa tak puas.. Bau tak berapa best..

Sekian sahaja kisah laundry area..

7 comments:

edrina said...

suka giler :). Tak sabar nak tunggu next entry.

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Yaati Nor said...

Salam pekenalan..Jalan2 kat sini cari idea laundry area..

Wayha said...

Salam kenal... Bagus la idea Laundry area ni... Tq 4 sharing...

Amir renovation said...

Assalamualaikum tuan/ puan. Sy membuat kerja2 ubah suai rumah dan pejabat.jenis pekerjaan sy,memasang tile,siling kapur,sambung rumah,buat pagar,grill dan owning,wayaring,plumbing,waterprofing,vinyl floor dan wall paper,landskap dan kolam ikan(simen ferro).terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,sepang,nilai,cheras,pucong,dan kl.hubungi sy d no 192945175 or wssp sy 01129110298 (amir)

Mokteh said...

very nice laundry area

bos pengering said...

Salam sukses dari kami
untuk anda yang membutuhkan mesin pengering,
setrika uap, konversi, dan perlengkapan laundry lainnya silahkan
menghubungi kami di web www.bospengering.com atau langsung telpon kami
ke 081221673020; pin bb 59F141F2, Line : Bospengering, Facebook : Bos
Pengering