Wednesday, July 9, 2014

Storage Is An Issue Now…

088

Awal-awal lagi aku dah surrender nak guna botol-botol untuk simpan EBM.. Pertamanya sebab malas nak cuci-cuci.. Dan yang kedua sebab amik space yang banyak nak place botol-botol dalam freezer.. So, from day 1 I kept the EBM in the plastic storage bags.. Sebulan kat rumah, 1 freezer dah penuh dengan susu..

My hubby bagi suggestion, beli deep freezer baru untuk simpan susu lagi.. Aku suka jugak idea tu, deep freezer baru, nanti bolehlah letak kat dapur baru.. Jadi semua barang baru kat dapur tu.. hehe.. Bila dah beli, ingatkan masalah selesailah.. 2 bulan kat rumah, dah penuh both deep freezers.. huhu..

208
My new deep freezer.. Rumah kecik, terpaksa letak dalam bilik.. Our choices always upright freezer macam ni.. Tak suka yang jenis bukak atas tu, nampak macam jual daging. LOL. Cumanya, bila macam ni, takdelah besar mana space dia.. Eh, sebenarnya ada yang tinggi lagi tau.. Boleh check kat website Elba ni.. Plannya nak letak deep freezer bawah island top kat dapur, so tak bolehlah beli yang tinggi-tinggi..

557
My second deep freezer sudah penuh.. Now menumpang dalam peti ais pulak.. Ini membuatkan aku nak pindah cepat, peti ais baru besar sikit.. hehe..

035
Inilah keadaan dalam peti ais.. Terpaksa menumpang..

Buat masa ni, just go with the flow ajelah.. Takde plan nak beli deep freezer lagi.. Ada jugak kawan yang baik offer nak bagi pinjam freezer dia yang tak guna lagi.. Tengoklah dulu macam mana nanti..

4 comments:

Siti Asiah said...

Meriahnye susu, seronok tgok. Asiah dl xbanyak camni. Bleh share tak camne nak kasi susu byk?

SYANI said...

Dulu nyaris2 gak terbeli deep freezer unuk stok susu sebab start buat stok susu since minggu pertama pantang. Kali ni nak start lewat sikit..

Seronok bila tengok freezer penuh dengan susu kan??

sayahappyslalu said...

Siti Asiah,
tak ada tips apa pun.. makan minum macam biasa aje..

Syani,
i buat stock awal ni pun sbb tak tahan asyik engorged je kalau tak pam.. dah pam, kenalah simpan hehe

cahaya kejayaan said...

Seronoknya tengok stok susu akak...