Monday, September 23, 2013

Outfit Of The Day…

Kalau kat instagram, please search for the hashtag #ootd, mesti berjuta gambar keluar. haha. Anyway, it is not about me pun, tak kuasa.. hehe..

Siapa cakap baju budak lelaki tak variety? Asyik sama balik-balik jeans, t-shirt.. I don’t agree.. It is actually up to you how to dress-up your son..

IMG_1847
Haikal dah besar, so aku sukalah nak try macam-macam colour. Sampaikan dia cakap “Eee Baju pink, sakit mata” LOL.. bukan pink yang ini, ada lagi satu baju striking pink aku beli.. hehe.. Baju pink Ninja ni, one of his favourite..

IMG_1574
With the same stripe pant, tukarkan pakai baju pink lain..

IMG_1563

IMG_1852
Yellow pant with Green/Aqua T-shirt..

IMG_1598
Yellow pant with Blue T-shirt.. Kasut pulak merah..  Tapi banyak-banyak kasut yang ada, dia tetap pilh Crocs dia… Grrr... Senang nak pakai dan cabut, boleh terus berlari-lari kot..

The coordination of his clothes, memang aku main belasah je.. hehe..  Bila dah pakaikan, aku tanya hubby okay ke tak.. Kalau dia kata tak okay, aku tukarkan and matching with other pants or t-shirts.. Itu saja, just mix and match..

IMG_1625

IMG_2020

IMG_1512

IMG_2306
Baju yang sama, matching kan dengan seluar hijau..

IMG_1686

IMG_2136
Seluar askar, katanya..

IMG_1643
During normal days, bila keluar groceries shopping ke, makan-makan ke, just pakaikan jeans aje.. Haikal suka jeans.. Bila dah besar ni, dah pandai pilih-pilih sendiri nak pakai baju dan seluar apa..

By the way, aku tak spend banyak pun (ye ke??) untuk beli baju-baju Haikal.. Beli online memang jimat.. Senang je, bila setiap kali beli, aku buat conversion, kalau satu baju dalam RM30, kira sangat okaylah, sebab kat sini baju kat butik pun memang akan lebih dari harga tu..

IMG_1393
Bought this GAP t-shirts at $7 each.. Berbaloi.. Bila buat pilihan warna, aku pilih warna yang tak ada lagi.. Then, dia punya gambar/print tu pun kena make sure Haikal akan suka..

IMG_1220
Ini salah satu brand yg aku suka.. Nextdirect.com Bought 6 items at only RM200+, dalam RM30 lebih satu item, kira sangat okay kan? Kat shopping mall, seluar sahaja dah RM49 and above.. Jeans, kalau tak cecah RM50 memang tak sah.. Pandai aku mengajar, kan? LOL.

Raya kali ni, memang aku tak beli langsung kat shopping complex.. Semua beli online aje.. Brand yang biasa beli, I already knew the quality, so memang tak risau.. Jadi, teruskan online shopping.. haha.

5 comments:

yusmalisza jusni said...

Emy bila nak buka order Nextdirect?

Suzie said...

tauke online baju2 lg la expert..hehe..i pun dah reti la sket2 nak cari pants ilyas yg gingham print or stripes print lain sket dari yg biasa

Che Sal said...

emy i suka tshirt yg ade headphone tu..mmg tgh mencari..smart..

Yatie said...

I pun dah lama tak beli kat mall.. Semua online. Sampaikan barang kereta pun beli online

Hana Natrah said...

emy, nak tanya.. kalau beli barang dari nextdirect.com, berapa lama ye barang sampai? baru first time try ni.. hehe.. free shipping utk $30 tu.. selain dari tu ada apa2 kena bayar tak?