Saturday, November 22, 2008

Cupcakes Oh Cupcakes....

Niat nak buat cupcakes ni datang bile ada satu hari tu, few weeks ago, aku kuar dgn Recks ke Jusco.. Masa kat MPH, ada byk buku2 resipi utk buat cupcakes.. And, there was a book which attracted us.. Sebabnya, ada free silicon tray and piping bag skali in the packaging.. Recks la excited sangat cakap nak belajar buat.. So, kitorang share beli.. Aku pun congak2 bila ada masa free and kitorang boleh buat sama2..





And, the day has come.. Recks dtg rumah aku hari ni sebab nak buat cupcakes.. Tadi, lepas amik Recks kat kem, kitorang pegi Seremban Parade utk cari bahan2 untuk hiasan... Belilah marshmallow sikit, chocolate rice, Smarties and pewarna.. So, ni lah gambar2 our cupcakes... Lepas masak cupcakes tu, kitorang cuba.. Erm, sedap lah makan gitu aje.. :P
Bile dah sejuk, baru hias dgn icing.. Tak cantik sangat deco yang kitorang buat.. Main tabuh je.. Pegang piping bag pun kekok.. letak icing asyik putus aje.. hehe.. Maklumlah, first time cuba.. Next time, kami improve lagi.. :)









Presenting our first ever cupcakes... :).. Takde tokoh langsung buat bisnes cupcakes ni.. huhu





Note: Yang buruk2, Reck yang buat.. Haha!!

4 comments:

:: !zyan :: said...

wahhh! mcm best je.
senang tak nak ikut arahan2 tu?

This is .... said...

senang je..
bahan2 pun tak susah nak cari..

Kathlynn said...

i have this cupcake set too! how kewl is tat! :)

This is .... said...

now, i have no baking-mood la.. End up, the box is covered with dust.. hehe..