Sunday, October 18, 2015

How To Avoid Paying Processing Fee When Buying Air Asia Ticket…

Tiket flight tengah murah sekarang, banyak promotion.. Just want to share something useful, maybe ada yang tak tahu.. Kita biasa beli tiket Air Asia ni, semua benda kena bayar, dari luggage, makanan, select seat pilihan pun kena bayar.. Upon checkout, kena bayar pulak processing fee.. Tambah-tambah semua, kadang-kadang MAS ticket lagi murah LOL..

Anyway, ini cara nak jimat daripada membayar processing fee Air Asia..

mastercard
Contoh, kalau bayar guna credit card, processing fee RM24.. Punyalah mahal!
Jadi, kalau nak elak bayar processing fee tu, boleh guna AirAsia ezpay debit card..

ezpay2

So sebelum nak proceed payment tu, bagi yang takde AirAsia ezpay debit card ni, boleh apply dulu.. Take about 5-10 mins to key-in all the details and apply the card online.. Boleh apply di sini. Nanti akan dapat email, dia bagitau 16 digit debit card dan CCV2 number.. First of all, sebelum guna, kena topup dulu (min RM50) ikut harga tiket…Then bila dah ada duit dalam tu, boleh teruskan proceed pembelian tiket dengan menggunakan nombor debit card ezpay tu..

ezpay (2)
Ni contoh account summary..

Very easy!

1 comment:

rlongbomba said...

Tq for the info 👍