Monday, December 3, 2012

Johor Bahru – Heaven Of Foods..

Kalau dulu pergi Kelantan, rasa kat sana makan best sebab murah-murah.. Kali ni kat JB, lagilah makanan sedap-sedap.. Kena dengan tekak aku.. Aku kan orang Johor! hehe.. Setiap tempat yang diorang bawak mesti ada yang best-best.. Argh, stress sebab asyik makan.. hihi..

Let’s take a look! Smile with tongue out

113
Laksam.. Makanan orang kelantan memang ada di mana-mana ye… Cuma tak semuanya sedap.. Tapi, yang ini, sedap!

118
Rojak buah.. Super sedap..

132
Sup Tulang di Restoran ZZ Sup Tulang.. Okay-okay je for me sebab rasa lembu sangat.. haha..

125
My team mates..

056
Goreng pisang di Galeri Mawar..

001
Nasi Ambeng.. Kawan makan.. Aku tak suka sebab ada mee bercampur..

004
Yang ni makan kat Johor Jaya… Nasi Ambeng tanpa mee..

005
ABC Special…

012
Durian time..

136138
Nasi Lemak Simple…

158
Kacang Pool Haji.. Sedap jugak..

150
Office JB hidang bubur nasi.. Sambal cili tu sedap sangat, sampai teringat-ingat aku dibuatnya..

Now, off to bed.. Jangan mimpi makanan, sudah! :P

4 comments:

shahida said...

gila makan la kalau pi JB...jgn terlebih berat sudah..hehe

MyraQhairel said...

Salam kenal..nak tanya.nasi ambeng yg kat Johor jaya tu kat belah mana?nmpk sgt mengiurkan...ada landmark dia jual kat mana...mcm nak pi terjah jekk..

sayahappyslalu said...

shahida,
memang pun, risau je aku.. makan syok! hihi..

MyraQhairel,
kat depan Al-Rajhi Bank, tapi dia van yang jual.. Ada nasi Ambeng dan ABC.. Time lunch je kot..

Sa said...

Salam..just suka baca blog u.kalau dilihat macam awak keje government je.btol x.slalu keluar.