Inilah dia Ketam Masak Lemak Cili Padi dalam periuk nasi.. heheh..
Alkisahnya begini.. Sedang aku syok2 memasak lauk guna dapur gas, tiba-tiba api dapur terpadam.. Try ketik2, tak nyala2 apinya.. Sahlah gas dah abis.. Tak sabar aku nak tunggu orang hantar tong gas tu datang.. Karang, lambat siap kerja aku... Terus aku masukkan dalam rice cooker dan sambung masak sampai siap.. :)
Note: From my observation, kalau hari-hari masak, gas kat rumah boleh tahan 3 bulan lebih… Ceh, macam statistician buat statistik.. haha..
rajinnye akak masak.. klo saya, kne tunggu mood dulu.. hahaha
ReplyDeleteizan,
ReplyDeletekalau tak rajin pun, kena buat2 rajin.. sebab hari-hari masak.. hehe.. nak tunggu mood, tak berasap dapur.. :P
adeiii.. ketam masak lemak tu nampak sedap betul.. aiyaaa terliur sudaa..tiba tiba nak buat masak lemak jugak..hehehe
ReplyDeletebetul kan? sebab hari hari masak, so memang akan masak kan.. sebab laki jenis nak makan kat rumah aje.. so dalam tak reti2 tu, lama lama jadi reti jugak..huhu
efa,
ReplyDeletemasak yang simple dan suka makan aje.. yang susah2 still tak reti.. huhu..